Sindicatele din administrația publică se pregătesc de grevă generală

177
2
Sindicatele din administrația publică se pregătesc de grevă generală - sindicateledinadministratie-1427720856.jpg

Articole de la același autor

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) - reprezentativă pentru sectorul de activitate ,,Administrație publică’’, având în componența sa sindicate din consilii județene, primării și instituții subordonate acestora, de pe întreg teritoriul țării, continuă demersurile în vederea declanșării grevei generale ce presupune întreruperea activității timp de o zi în instituțiile din administrația publică locală din România, ca urmare a nepăsării și dezinteresului manifestate de către Guvernul României față de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaților care își desfășoară activitatea în instituțiile din administrația publică locală, cea mai slab plătită categorie de salariați din sectorul bugetar, se arată într-un comunicat de presă. 


"După trei ani de guvernare, constatăm că politicile actualului guvern cu privire la administrația publică locală din România nu diferă cu nimic față de cele aplicate de către cel anterior iar refuzul ministerelor de resort de a organiza întâlniri cu reprezentanții organizațiilor reprezentative din administrația publică, în vederea identificării unor soluții urgente pentru îmbunătățirea situației salariaților din sectorul nostru de activitate, reprezintă încă o dovadă a desconsiderării nevoii la un trai decent al acestor angajați.

Asistăm în această perioadă la declarații și promisiuni făcute din studiourile televiziunilor de către reprezentanții Guvernului României, prin care suntem asigurați că începând cu anul 2016 va intra în vigoare o nouă lege a salarizării unitare, care îsă nu a fost pusă la dispoziția partenerilor sociali, fapt ce ne amintește de o altă practică împrumutată de la guvernații anteriori.


 Negocierea unui asemenea proiect legislativ este un proces de durată, dacă se dorește într-adevăr echitate în ceea ce privește salarizarea diferitelor categorii de bugetari, prin urmare intrarea în vigoare a acestei legi începând cu ianuarie 2016 reprezintă fie o declarație fantezistă, fie promisiuni cu iz electoral, având în vedere că anul 2016 este anul în care vor avea loc alegerile parlamentare. Le reamintim guvernanților că aceleași promisiuni le-au fost făcute salariaților din administrația publică locală și în anul 2012, când s-au angajat că vor modifica salarizarea deficitară a acestei categorii de personal, obținând astfel votul majorității angajaților din primării și consilii județene din România. Modul în care și-au respectat aceste promisiuni reiese din situația actuală privind salarizarea și drepturile angajaților din administrația publică locală din România, unde peste 50% din angajați au venitul egal cu salariul minim pe economie ( 975 lei). Din aceste motive are loc un exod masiv al salariaților din sector, care de multe ori preferă să desfășoare activități necalificate în țări din cadrul Uniunii Europene, pentru a-și câștiga existența. În consecință, solicităm Guvernului României, ca în cel mai scurt timp să organizeze o întâlnire cu reprezentanții FNSA, în vederea asigurării unor drepturi minimale salariaților din administrația publică locală, care să fie aplicate până la intrarea în vigoare a legii de salarizare promise, despre care aceștia susțin că va asigura echitate socială și un trai decent pentru angajații din administrația publică locală din România. 


Revendicările noastre minimale și decente sunt: 1. Reglementarea și liberalizarea acordării tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituții realizează și sunt finanțate parțial și din venituri proprii. 2. Creșteri salariale și pentru salariații din administrația publică locală din România sau aplicarea Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. În caz contrar FNSA va organiza următoarea acțiune de protest la jumătatea lunii aprilie 2015, și anume grevă generală cu întreruperea activității timp de o zi în administrația publică locală din România." 


Comentează știrea

io
31 martie 2015
administratia publica

nu vă convine angajativa la patron ,iar daca mai aveti tupeul să cereti o mărire de salariu sau alte drepturi sa vi se arate usa sau sa fiti concediati , pentrucă ei spun ca nimeni nu este de neînlocuit, asa ca ciocul mic si puneti osul la treabă daca vreti bani , puturosilor , lenesilor numai bani visati !!!

io
31 martie 2015
administratia publica

nu vă convine angajativa la patron ,iar daca mai aveti tupeul să cereti o mărire de salariu sau alte drepturi sa vi se arate usa sau sa fiti concediati , pentru-că ei spun ca nimeni nu este de neînlocuit, asa ca ciocul mic si puneti osul la treabă daca vreti bani , puturosilor , lenesilor numai bani visati !!!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Economie : "Tobele" sindicatelor cheamă la luptă
Pagina a fost generata in 1.0927 secunde