Simptomele crizei bugetare

202
Simptomele crizei bugetare - simptomelecrizeibugetare1311-1573680166.jpg

Articole de la același autor

Orban: Nu există nicio șansă de a ne menține în ținta de deficit bugetar de 3% din produsul intern brut, a declarat premierul Ludovic Orban. Deficitul a depășit 2,6%, comparativ cu anul trecut, când deficitul era 1,6%. Nu numai că există acest deficit, dar foarte multe cheltuieli care trebuiau realizate în conformitate cu legea nu au fost făcute, a precizat primul ministru.
x x x
Premierul Ludovic Orban a declarat că, față de deficitul actual, va apărea un deficit suplimentar pentru că nu s-au încasat sumele planificate la bugetul de stat, procentajul de colectare fiind de 26% din PIB, comparativ cu circa 30%, în alți ani. In opinia sa, guvernul social-democrat a angajat cheltuieli pentru care nu existau resurse, iar cheltuielile de personal au crescut în ultimul an cu 26%.
x x x
Statul are întârzieri la rambursările de TVA către firme, în valoare de 5,2 miliarde de lei, lucrări avizate și plăți care trebuiau făcute de peste 5 miliarde de lei în cadrul Programului National de Dezvoltare Locală si concedii medicale neplătite, în sumă de circa 2 – 3 miliarde de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5642 secunde