Siguranța navigației pe sectorul româno-bulgar al Dunării va crește cu bani europeni

214
Siguranța navigației pe sectorul româno-bulgar al Dunării va crește  cu bani europeni - sigurantanavigatieipedunarecuban-1543335651.jpg

Articole de la același autor

Marți, 27 noiembrie 2018, la hotelul "Ibis" din Constanța, a avut loc deschiderea oficială a proiectului "Siguranța transportului naval pe sectorul comun româno - bulgar al Dunării prin îmbunătățirea răspunsului în cazul situațiilor de urgență cu ajutorul cooperării transfrontaliere" - DANUBE SAFETY NET. "Proiectul este rezultatul anilor de colaborare comună, a misiunilor și activităților bilaterale, desfășurate în bazinul comun româno-bulgar al fluviului Dunărea și în regiunea de cooperare transfrontalieră România - Bulgaria", a declarat Laurențiu Zanfir, directorul Direcției Inspecții, Siguranță și Securitate Navală, coordonator de proiect pentru partea română.
Petar Kirov, secretar șef al Administrației Maritime din Bulgaria și manager de proiect, a prezentat proiectul și principalele sale obiective. 
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în proporție de 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională - FEDR, 13% din contribuțiile celor două state și 2% contribuția proprie a celor două instituții implicate.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea siguranței navigației pe întreaga lungime a fluviului Dunărea ce se întinde între România și Bulgaria, prin dezvoltarea unui sistem comun de informare geografică pentru situații de urgență.
Perioadă de implementare a proiectului este de 36 de luni (2018 - 2021), bugetul total alocat fiind de 5.640.627,11 euro, distribuit astfel:
3.017.322,29 euro (53,50%) pentru EAMA și 2.623.304,82 euro (46,50%) pentru ANR.
Prin implementarea acestui proiect se va realiza o mai bună coordonare a acțiunilor de salvare a celor două instituții, se vor dezvolta platforme IT pentru schimb de informații și coordonare, care vor îmbunătăți comunicarea și sincronizarea în acțiunile de intervenție în situații de urgență, vor fi îmbunătățite capacitățile de intervenție ale echipelor de salvare și se vor scurta timpii de reacție la evenimente. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4582 secunde