Selecția administratorilor CEC și Eximbank, bani aruncați pe fereastră

238
Selecția administratorilor CEC și Eximbank, bani aruncați pe fereastră - selectiaadministratorilor-1491133818.jpg

Articole de la același autor

CEC și Eximbank vor fi exceptate de la prevederile OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Guvernul a decis printr-o ordonață de urgență că aceste entități vor fi supuse legislației specifice care reglementează activitatea bancară. Procedurile de selecție a membrilor consiliului de administrație sau ai consiliului de supraveghere la instituțiile de credit, declanșate conform OUG 109/2011, precum și contractele încheiate pentru aceste proceduri de selecție cu experți independenți, vor înceta de drept la intrarea în vigoare a actului normativ adoptat. Din contractele încheiate cu experții în recrutare, vor fi achitate sumele scadente la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență. 


Modificările au în vedere armonizarea legislației cu normele Băncii Naționale a României, în baza cărora funcționează aceste instituții de credit. De exemplu, obligația publicării elementelor esențiale ale tranzacțiilor, care ating anumite praguri de valoare (prevăzută de art. 52 din O.U.G. nr. 109/2011) nu sunt în concordanță cu obligația instituțiilor de credit de a păstra confidențialitatea în relațiile cu toți clienții (conform art. 111 din O.U.G. nr. 99/2006). 


De asemenea, potrivit concluziilor misiunii de consultare a FMI din 17 martie, instituțiile de credit ar trebui excluse din sfera de aplicare a ordonanței de urgență a guvernului nr. 109/2011, deoarece acestea sunt deja supuse unei legislații specifice.


Guvernul nu spune ce sume s-au cheltuit inutil cu procedurile de selecție cu experți independenți și cine se face vinovat de faptul că legile la care face referire nu au fost luate în considerare până în prezent.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Economie : Veste bună pentru exportatori
Pagina a fost generata in 0.8919 secunde