Șefii din structurile Fiscului sunt schimbați pe capete

551
Șefii din structurile Fiscului sunt schimbați pe capete - sefiidinstructurilefisculuimihae-1549808522.jpg

Articole de la același autor

Numirea Mihaelei Triculescu la conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost urmată de mai multe mutări spectaculoase. Mai întâi, șefa Fiscului a dat buzduganul jos din cui și a declarat război evaziunii fiscale. Până în prezent, au fost deschise două fronturi. În cadrul operațiunii "Iceberg", pe întreaga durată a anului 2019, vor fi controlate afacerile celor mai mari companii. Obiectivele urmărite în această campanie sunt: combaterea externalizării profitului; verificarea operațiunilor economice între companiile din același grup; destructurarea lanțurilor tranzacționale organizate în scopul evaziunii fiscale.

În cadrul celei de a doua acțiuni - cu numele de cod operațiunea "Tomis" - timp de peste trei luni vor fi controlate punctele vamale din portul Constanța, atât din zona de nord, cât și din cea de sud.


Șefa ANAF nu s-a mulțumit cu vânătoarea de evazioniști și contrabandiști. Își dorește și o schimbare la nivelul funcțiilor de conducere din instituție. Astfel că, la sfârșitul săptămânii trecute a început înlocuirea șefilor de structuri.

Prima decapitată a fost Direcția Generală Antifraudă Fiscală, vechea echipă de conducere fiind înlocuită cu: Raul Cristian Petrescu, care a preluat funcția de inspector general antifraudă, Marius Viorel Nițu și Ionuț Aurică, numiți în funcțiile de inspector general adjunct. Noua conducere a structurii de antifraudă fiscală "este formată din profesioniști cu o vastă experiență, dobândită mai ales în cadrul ANAF", garantează Ministerul Finanțelor Publice. 


A urmat seria mazilirilor de la Direcția Generală a Vămilor. Potrivit unui comunicat de presă, Mihaela Triculescu, "a dispus aplicarea mobilității funcționarilor publici la nivelul a 20 de structuri fiscale din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Cele mai multe decizii au privit structura coordonată de vicepreședintele ANAF, Ștefan-Cosmin Doliș, unde au survenit schimbări la nivelul conducerii, pentru 19 structuri vamale, după cum urmează: la Direcția Generală a Vămilor, la nivelul direcțiilor regionale vamale – trei directori executivi, cinci șefi de birou vamal, un șef adjunct birou vamal de interior și nouă șefi de birou vamal de frontieră."


După cutremurul de la Antifraudă și Direcția Generală a Vămilor, șefii din celelalte structuri ale ANAF au început să se teamă că își vor pierde scaunul. 


Schimbările ne vorbesc despre intenția noii conduceri a Fiscului de a scoate instituția din rutină și a o face mai performantă. Probabil că se așteaptă ca noii șefi să-i bage în viteză pe inspectorii fiscali din subordine, să vină cu idei noi, astfel încât veniturile atrase la bugetele statului să crească.

Conform proiectului, veniturile încasate la bugetul de stat în 2019 vor trebui să crească cu 14,26% față de execuția bugetară a anului trecut, până la 164.543,4 milioane de lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Stire din Economie : ANAF oferă consultații pe facebook
Pagina a fost generata in 0.5196 secunde