Se scumpesc polițele RCA

178
1
Se scumpesc polițele RCA - rca-1403097964.jpg
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) consideră că este necesară în continuare o actualizare a tarifelor de prime pentru asigurările auto obligatorii/ RCA/, ținând cont de indicatorii care arată echilibrul dintre tarifele de primă și de posibilitatea de acordare a despăgubirilor.
'Rata daunei și rata combinată, care arată echilibrul dintre tariful de primă și posibilitatea de a acorda despăgubirile și de a-și asuma ceea ce au angajat în contractele de asigurare, au fost, pe RCA, în primul trimestru din 2014, de 118 % și 149 % și indică clar o necesitate de actualizare a tarifelor pentru a fi acoperite cheltuielile asumate', a declarat miercuri directorul Direcției de Asigurări Obligatorii din ASF, Mona Cucu, la conferința Transporter After-Sales.
Reprezentanta autorității de supraveghere a pieței asigurărilor a arătat că ASF nu intervine în stabilirea tarifelor RCA, însă, din analiza acestor date este evident că această creștere a despăgubirilor pentru vătămări și deces (în cazul accidentelor auto - n.r.) are și va avea o influență în stabilirea tarifelor de primă, deci tendința de creștere a acestora se va reflecta automat într-o tendința de creștere a tarifelor de prima RCA.
Tariful mediu la polițele de răspundere civilă auto (RCA) a crescut cu 7% în primele trei luni ale acestei an, cifra fiind obținută prin raportarea subscrierilor la numărul de autovehicule asigurate, preciza, în urmă cu câteva săptămâni, Albin Biro, membru neexecutiv în conducerea Autorității de Supraveghere Financiară.
Potrivit datelor ASF, prezentate de Mona Cucu, asigurările auto au reprezentat în primul trimestru din 2014 circa 70 % din piața asigurărilor generale din România. Un număr de 11 asigurători practică asigurările RCA, iar primele brute subscrise au crescut în perioada analizată cu 8%, la 700 milioane lei, creșterea venind în special din recalibrarea tarifelor societăților de asigurare.
Daunele plătite în primul trimestru, pe asigurări CASCO, au fost de 380 milioane lei, iar pe RCA și CMR (asigurarea de răspundere a transportatorilor) - 534 milioane lei, în creștere cu 4,39%.
Numărul dosarelor avizate pentru plata daunelor pe RCA a scăzut anual cu 9-10 % începând din 2010, iar în primul trimestru din 2014 scăderea a fost de 9% față de primele trei luni din 2013, de la 106.000 dosare la 70.344 dosare.
Dauna medie a crescut cu 19%, la 6.604 lei, în timp ce dauna medie pentru reparații materiale a crescut cu 5,3 %, la 5.031 lei, iar cea pentru vătămări corporale - cu 78,5%, la 65.014 lei. Rezervele de daune avizate și neavizate au crescut cu aproximativ 23%. AGERPRES


Comentează știrea

corina
2 martie 2015
oferte

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.55 secunde