Se înființează o nouă instituție în transporturile navale

534
Se înființează o nouă instituție în transporturile navale - seinfiinteazaonouainstitutie-1518547251.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență privind înființarea Agenției de Investigații pentru Siguranța Transportului Naval (AISTN) și pentru modificarea și completarea unor acte normative.


România este obligată să înființeze această instituție pentru a evita lansarea procedurii de infringement de către Comisia Europeană, pentru neconformarea legislației naționale la cerințele normelor comunitare. 


AISTN va fi instituție publică cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, prin reorganizarea compartimentului investigații incidente și accidente în transporturile navale care funcționează în cadrul ministerului. Sediul ei administrativ va fi în portul Constanța. 


Agenția va organiza, conduce, coordona, controla și efectua investigațiile tehnice privind siguranța în cazul accidentelor și incidentelor care se produc în sectorul de transport maritim și pe căile navigabile interioare.


Ea va fi independentă din punct de vedere organizațional, funcțional, juridic și în luarea deciziilor față de orice structură juridică, autoritate de reglementare sau de siguranță a navigației, administrator de infrastructură de transport naval, operator de transport naval, precum și față de orice parte ale cărei interese ar putea intra în conflict cu sarcinile încredințate.


Agenția se va autofinanța. Veniturile proprii provin din transferul sumei de 0,01 euro pe unitatea de tonaj brut a navelor, din tariful aplicat de aplicat de Autoritatea Navală Română, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile și Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați.
Conducerea AISTN este asigurată de către un consiliu de conducere, numit pentru o perioadă de patru ani, format din cinci membri, al cărui președinte este directorul general. Mandatul acestuia poate fi prelungit o singură dată. Personalul agenției este format din investigatori inspectorii de specialitate și colaboratorii externi în calitate de experți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 08 Decembrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 28 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 0.398 secunde