Schimbările din viața și munca cetățenilor europeni

192
Schimbările din viața și munca cetățenilor europeni - schimbariledinviatasimuncacetate-1558550829.jpg

Articole recomandate

Ultimul raport al Eurofound (Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și de Muncă) arată că viața și munca s-au schimbat în Uniunea Europeană începând din 2015. Ultimii patru ani au fost marcați de provocări considerabile, în special cele legate de criza migranților, populismul în creștere și Brexit. În ciuda acestui fapt, accentul pus pe creșterea economică și crearea de noi locuri de muncă au făcut ca gradul de ocupare a forței de muncă să atingă un nivel ridicat în 2018, iar rata șomajului să ajungă la cel mai scăzut nivel din ianuarie 2000 și până în prezent.


Inegalitățile salariale și ale veniturilor s-au atenuat, iar procesul de convergență - stagnat în timpul crizei economice – s-a reluat. Ca urmare, încrederea în instituțiile UE a crescut începând din 2013.


În ciuda acestor îmbunătățiri, mulți europeni simt încă nesiguranța creată de criză. Șomajul rămâne ridicat în mai multe state membre, în special în cele din sudul Europei, iar peste jumătate din populația UE își face griji cu privire la veniturile din perioada de pensionare. Diferența între gradul de ocupare în muncă al femeilor și bărbaților a stagnat la aproximativ 11,5%. Pe de altă parte, tensiunile dintre grupurile etnice și religioase, inegalitatea de gen, accesibilitatea și calitatea serviciilor publice continuă să îi preocupe pe cetățenii europeni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7711 secunde