Schimbare în topul constructorilor de nave

404
Schimbare în topul constructorilor de nave - schimbareintopulconstructorilord-1560795838.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Sud a depășit China pentru prima dată în ultimele trei luni, recâștigând prima poziție pe piața mondială, cu cele mai multe comenzi de construcții navale. În luna mai, șantierele navale sud-coreene, în frunte cu Hyundai Heavy Industries Co., au câștigat comenzi totalizând 640.000 de tone brute compensate, pentru construcția a 16 nave. Acestea reprezintă 60% din comenzile plasate în întreaga lume.


Companiile navale chineze au obținut comenzi pentru construcția a opt nave, totalizând 270.000 tone brute compensate și reprezentând 26% din comenzile globale. Japonia s-a clasat pe locul trei, cu comenzi pentru trei nave, însumând 60.000 tone brute compensate.
"Războiului comercial" dintre SUA și China a afectat transporturile maritime și, ca urmare, comenzile de construcții de nave noi au scăzut cu 38% în primele cinci luni ale anului 2019 față de aceeași perioadă a anului precedent, până la 9,41 milioane de tone brute compensate.


Șantierele din Coreea de Sud s-au concentrat pe construcția navelor de mare tehnicitate, cum sunt LNG-urile, navele de foraj și instalațiile offshore, în timp ce rivalii din China se mulțumesc să construiască vrachiere.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 18 Iunie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Sâmbătă, 15 Iunie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.8737 secunde