Schemă de ajutor de stat pentru transportatorii rutieri

184
Schemă de ajutor de stat pentru transportatorii rutieri - schemadeajutor-1529940791.jpg

Articole de la același autor

În ultima ședință, Guvernul a aprobat memorandumul cu tema: "Încadrarea schemei de ajutor de stat reprezentând diferența dintre nivelul standard al accizelor și nivelul accizelor diferențiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor în baza alin. (9) și (10) ale art. 342 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român".


Memorandumul se referă la instituirea unei scheme de ajutor de stat care prevede sprijinirea operatorilor economici care efectuează transport rutier de mărfuri în cont propriu sau pentru alte persoane precum și transport de persoane, regulat sau ocazional, exclusiv transportul public local de persoane.


Prin schema de ajutor de stat se restituie sumele reprezentând diferența dintre nivelul standard al accizelor și nivelul accizelor diferențiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor, de la bugetul de stat, în baza unor decizii de aprobare a cererii de restituire a accizei. Bugetul total maxim estimat al schemei este de 60 milioane lei, cu posibilitatea suplimentării. Numărul total estimat de beneficiari pe întreaga durată de valabilitate a schemei de ajutor de stat este de 1.500.


Perioada de valabilitate a schemei în care se vor emite decizii de aprobare a cererilor de restituire a accizei este 2018-2020, iar perioada în care se vor efectua plățile ajutorului de stat este 2018-2020.


Costurile eligibile constau în sumele care reprezintă diferența dintre nivelul standard al accizelor și nivelul accizelor diferențiat, prevăzute de Codul fiscal, pentru motorină.


Condițiile și procedura de acordare a ajutorului de stat către operatorii economici care efectuează transport rutier se vor stabili în cursul acestei săptămâni printr-o hotărâre a Guvernului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4552 secunde