Șantierul Naval Constanța și Naval Group Franța intră în "bătălia" pentru corveta multifuncțională

1648
5

Articole de la același autor

Pentru Șantierul Naval Constanța, ziua de 20 aprilie 2018 a fost o zi istorică. Compania românească a semnat acordul de colaborare cu Naval Group Franța, în vederea realizării, în comun, a corvetelor multifuncționale pentru Forțele Navale Române.


Evenimentul a fost prefațat de vizita în șantier a ambasadoarei Franței în România, Michèle Ramis, moment care a dat o și mai mare greutate acestui acord militar. 


Însoțită de Radu Rusen, directorul general al SNC, Pascal Le Roy, vice-președintele cu dezvoltarea industrială internațională și alți reprezentanți ai companiei franceze, ambasadoarea Michèle Ramis a vizitat uriașa hală de confecții nave, hala de sablare - pasivizare, platformele de montaj și docurile uscate. Oaspeții au putut vedea liniile de fabricație pe care se lucrează la construcția tancurilor chimice de 41.000 tdw, precum și navele aflate în docuri, la reparații.


Acordul de colaborare a fost semnat de Radu Rusen și Pascal Le Roy, la ceremonie, alături de ambasadoarea Michèle Ramis, fiind prezent și Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.


"Sunt foarte impresionat de acest șantier - a declarat Pascal Le Roy, în urma semnării acordului. Este un șantier bine organizat, foarte curat și, fără îndoială, foarte eficient. Împreună vom face o bună ofertă pentru programul corvetelor".


La rândul său, Radu Rusen a afirmat: "Odată cu semnarea acestui acord am intrat într-un parteneriat exclusiv și, împreună vom participa la procesul de achiziție în programul corvetelor multifuncționale pentru Forțele Navale Române. Consider că asocierea dintre SNC și Naval Group este un program major, care implică cele două țări și face posibil ca Forțele Navale Române să dispună de o tehnologie avansată în lupta pe mare. Proiectul Naval Group este ultimul proiect de corvetă lansat pe piața mondială în momentul de față. Este cel mai modern, cu caracteristici foarte performante. Credem că prin realizarea acestui proiect în România vom avea de câștigat atât noi, SNC, pentru că vom avea acces la o tehnologie de înaltă calitate, dar și Forțele Navale Române, pentru că vor avea corvete de foarte înaltă performanță, adaptate cerințelor din zona Mării Negre".
În cuvântul adresat celor prezenți la ceremonie, ambasadoarea Franței, Michèle Ramis, a declarat: "Sunt foarte bucuroasă că am vizitat Șantierul Naval Constanța. Franța și România sunt angajate într-un parteneriat strategic de peste zece ani, care acoperă mai multe domenii, între care și cel al apărării. Așa cum a declarat și președintele Emmanuel Macron, când a vizitat România în august 2017, Franța propune țării dumneavoastră cooperarea în domeniul industriei apărării și parteneriate pe termen lung. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este concretizarea intenției de cooperare între un actor francez din domeniul naval, unul dintre campionii lumii în acest domeniu, și SNC, pentru a fi capabili să propunem împreună o ofertă, în vederea unei cooperări industriale pe termen lung, care vizează construcția unor nave în România și transferul de tehnologie, crearea de locuri de muncă și capacități de export. Este o operațiune de care beneficiază ambele părți și are tot sprijinul Guvernului francez".


La rândul său, Mihai Daraban a spus: 


"Înainte de a fi președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, sunt președintele Camerei de Comerț Constanța. Am ținut să sprijin SNC în efortul său. În fapt, este vorba de efortul industriei românești de a obține tehnologie. Aceasta îi va permite să fie prezentă pe toate piețele lumii. Proiectul propus de Naval Group asigură transferul tehnologic. Nu pot să nu remarc că Naval Group, dintre toți ceilalți competitori din programul corvetelor, este singurul care a realizat nave ce au participat în luptă. Restul au produs pentru expoziții. Chiar săptămâna trecută, navele de război franceze au lansat rachete cu precizie deosebită asupra țintelor din Siria. Faptul că grupul francez a decis să transfere tehnologia SNC, în caz că va câștiga contractul, îi va permite acestuia ca, pe viitor, să participe singur la licitații internaționale. Cred că acesta este, de fapt, rolul capitalului străin, iar rolul nostru este de a profita de el, pentru a importa tehnologie, ca mai departe să putem deveni exportatori".


Comentează știrea

Orban
21 aprilie 2018
Interesul poartă fesul

Au început să ne viziteze orasul ambasadorii olandei și franței dar doar pentru construirea de corvete ,nave de război mici cu valoare mare , altceva nu îi interesează, pentru investiții adevărate care să aducă plus valoare orașului și care să creeze locuri de muncă bine plătite nu îi interesează, vor să construiască 4 bărci dotate cu armament furnizat de țările lor iar cei 1.5 miliarde de euro să ajungă la ei în Olanda sau Franța, huooo "investitorilor de tinichea "

Constantean
21 aprilie 2018
Parteneriat reciproc avantajos

Un parteneriat e mult mai avantajos decât dacă ar fi cumpărat corvete gata făcute de alții. Astfel inginerii formați la UMC si liceenii cu profil de marină vor avea șansa unui loc de muncă în Constanța. Peste 10 ani n-avem decât să facem singuri corvete daca suntem în stare.

Liviu Chilian
21 aprilie 2018
Reklama schizofrenic-paranoica pt...militaRAIE continua

Ieri, reklama schizofrenica facuta militaRAIEI rromarlanesti de conjuktura(Rromarlanii fiind forțați de catre Amerikknarii-ocupanți-urat-mirositori), de catre merdialqaedanul de deserviciu, a fost de râsul curcilor. Am ramas siderat cand am vazut, ca in "mintea" merdialqaedanului, militaRAIA e "meserie" kuRata si respectată(???) Pai, bre...ninecilor, daca intri in armatarata, se cheamă ca te angajezi SA MORI(de ras) pt PatRAIE! Sa aperi boborul cu pretu' antivietii! Sa te antrenezi sa tai beregata Rusiskkriotului "amenințător"! Personal, nu vad nimic kuRat in a invata cum sa tai jugulara crestinului ortodox Rus, comunistului nordCoreean/Vietnamez sau indoeuropeanului Iranian, "amenintatorii", "periKolul" pt kkpIUDAlismul rromarlanesc importat din Amerikk si Israhatzel. Azi, ticalosu'asta îmbătrânit in RELE SATANICE, de Titza-Kklin scriu, întrece orice sminteală schizofrenica. Face reKlama idioata "transferului de tehnologie franceza" pt construirea de masini ale MORTII, distrugerii etc! Ca asta inseamna o kurveta! Dar, nu in asta consta schizofrenia...perfecta a propagandistului ceausist-koMuist. Se bucura, nerodul congenital, ca tehnologia va fi folosita de comunistii Vietnamezi adusi de nebunul Boszancsenyi sa'si salveze prăvălia de la phalusiment(faliment). Mai mult. Psihopatul VEDE cum Boszancsenyi, dupa ce se va vedea cu tehnologia Francezingara in căruța, va exporta bărcile MORȚII construite de muncitorii koMuisti Vietnamezi! Unde le va exporta, Kklin nu guitza. D'le! Totusi, pana si PROSTIA trebuie sa aibe ceva limita! --- Vad ca un decerebrat grohaie ceva de inginerii produsi de UMC. Ingineri gen Mazăre, Spondiliman(Constantinescu) si Strutzinski(asta, cica, chiar e...inginer. In inginerii financiare). --- Bandiți gen Bashitler, absolventi ai UMCului, au distrus flota si marina rromarlanesti. Pt ca nebunia rromarlaneasca sa spargă orice record, bossul-profescursura de la UMC, Vergil Kitzakis, a schimbat parul konservator cu nărav de liberabiat. Politicastru. Si sonator. --- Găsiți pe Stiripezuze. O informare despre datoria externa si publica a Rromarlaniei. Povara pt putinii copii ce se mai nasc in Grădina Maicii Domnului. Ca parc'asa e alintat bantustanul amerikknarizat-jewropenizat

Cristi
21 aprilie 2018
Pentru CHilian

Frate mergi de urgenta la doctor.

Liviu Chilian
22 aprilie 2018
D'le! De ce cred cei 0,15% NEBUNI ce au ACAPARAT fosta Romanie, ca sunt "invingatori" pe vecie?

Cand am muncit in santier, era un inginer facut pe puncte. Il chema Daraban. e posibil ca sminitu'asta cu kkmera de kkmertz sa fie fi'su. --- Gasiti pe CIA/FSB Ziare.com. Isaila nu e neaparat patriot, umanist. E rational. Il citesc de mult. Totusi, teoretic, retoric, NEBUNII zerovirgulacincisprezecelasutasii Romarlani, ii considera frati pe cei patru milioane ALUNGATI din Bantustan, pe bolnavii ce mor cu zile, pe copiii ce nu mai merg la scoala, pe cele patrusute de mii de FEMELE ce se prostitueaza in Jewropa, pe cei dousutecincizeci de mii de copii parasiti de "parintii" FORTATI sa plece in sclavie in aceeasi Jewropa satanizata, etc. Daca ii considera frati, cat timp cred ei, NEBUNII imbokktzitzi prin crima, ca majoritatea vor accepta Holocaustul!? Ca despre asta e vorba! Rromanii sunt exterminati. Iar merdialqaedani schizofrenic-paranoici precum Klin, continua patologia propagandei, reklamei desantate. Deja, nebunul vede cum Boszancsenyi va...exporta kurvete multifucktzionale!! Boszancsenyi va da ortu' rabinului curand. Ar fi bine ca Titza Klin sa'i...fabrice makketa kurvetei pt a i'o pune in groapa. Ca sa'l apere pe kkpIUDAlistu' de succesuri de...amenintatori, de goange si alti viermi! VIERMILOR! Merdialqaedani si politicastri NEBUNI! --- In Frantzigania, deja, OAMENII nu mai au voie sa spuna mama si tata! Si'si striga copiii pe cifre! Avem nevoie de o corveta UMANA sa ne apere de DECADENTA Francezingarilor! Amin! Liviu Dragnea interneaza Romania la psihiatrie. Halatul, cat e halatul? de Emilian Isaila Sambata, 21 Aprilie 2018, Viorica Dancila, premierul Romaniei, e atat de lipsita de nuante incat nu trece prin filtrul ratiunii nimic din ce vine de la seful ei politic... Guvernul Romaniei recunoaste Ierusalimul ca fiind capitala statului Israel, conform observatiei domnului Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe. Adoptand un document prin care se cere mutarea ambasadei Romaniei din Tel Aviv la Ierusalim, in mod formal e o recunoastere a noii capitale, o decizie care vine in contradictie cu cea a Uniunii Europene... De altfel, reactia Comisiei Europene la gafa diplomatica realizata de Viorica Dancila e pe masura, institutia europeana precizand intr-un comunicat ca "ambasadele tuturor statelor membre ale UE se afla in Tel Aviv"... Pe langa aspectul diplomatic, socant e si faptul ca un prim-ministru, printr-o decizie unilaterala, pune in pericol siguranta cetatenilor romani fara a se consulta cu nimeni. Cand vor fi activate alertele de terorism in Romania si o sa va fie frica sa iesiti pe strada, sa va amintiti de decizia doamnei Viorica Dancila si a domnului Liviu Dragnea de a fragiliza pozitia de "neutralitate activa" a Romaniei in ce priveste tensiunile din Orientul Apropiat... In cautarea imbratisarii lui Donald Trump... In opinia mea, aceste atacuri succesive ale liderului PSD asupra sistemului de justitie, asupra sistemului finaciar, asupra presedintelui, asupra sistemului diplomatic sunt determinate de o mare criza de timp... Liviu Dragnea nu are alta sansa de a ajunge premier, de a pastra partidul si de a candida la presedintie decat in situatia in care darama tot, iar din cenusa se ridica salvator... Presedintele PSD spera ca prin flic-flacul cu ambasada Romaniei din Israel, Beniamin Netanyahu sa-l propulseze direct la Casa Alba, in bratele lui Donald Trump, care sa-l sarute pe frunte si sa posteze pe Twitter: "Dragnea will be an amazing president! Better than Tariceanu! America first!"... Armele PSD impotriva romanilor: Revolutia Fiscala, legea salarizarii unitare si daramarea Pilonului 2 de pensii... Toate masurile pe care le-a luat de cand a venit la putere au fost atat de bulversante incat, daca ne uitam la protestele salariatilor, la numarul celor care pleaca din Romania, la preturi, la dobanzi, la inflatie, pare ca a avut un plan prin care sa culce Romania la pamant... Rareori PSD a fost atat de dezlantuit impotriva oamenilor si asta doar pentru ca Liviu Dragnea vrea cu orice pret sa supravietuiasca politic, in ciuda faptului ca este un politician compromis... Un fost om de afaceri care se viseaza lider autoritar... Cred ca ne aflam intr-o drama care se apropie de punctul culminant. In lumea de azi, e greu sa deformezi adevarul intr-o asemenea masura fara sa ai o doctrina, fara sa ai credibilitate si fara sa ai adepti... Intre Orban si Dragnea e o diferenta de la cer la pamant. Primul a fost si este un politician de cariera care a marcat istoria postcomunista a Ungariei, in bine si in rau. Romania are nevoie astazi ca de aer de o alta majoritate parlamentara pentru a iesi din mlastina in care se afunda si, bineinteles, de alegeri anticipate. --- P.S. Vedeti ca si Isaila considera ca PATOLOGIA drakknist-pesedista e cauzata de MORBUL Jewnglishtanitei Megalomaniace. Drakknea e in lacheu ce suge licariciul Amerikknar si Israhatzelean

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
Stire din Economie : Cine este Naval Group Franța?
Joi, 19 Aprilie 2018
Stire din Economie : Meridianele economiei
Pagina a fost generata in 0.3655 secunde