Salariile navigatorilor răpiți de pirați vor fi plătite familiilor, pe perioada captivității

308
Salariile navigatorilor răpiți de pirați vor fi plătite familiilor, pe perioada captivității - salariilenavigsatorilor-1525185805.jpg

Articole de la același autor

Întrunit la Geneva, Comitetul tripartit special al Organizației Internaționale a Muncii (ILO) a ajuns la un acord privind un nou amendament la Convenția privind munca pe mare MLC - 2006. Acesta va fi prezentat la următoarea sesiune a Conferinței Internaționale a Muncii, pentru a fi adoptat.


Una dintre prevederile amendamentului îi vizează pe acei navigatori care, din nefericire, devin victime și sunt ținuți captivi pe nave sau în afara lor, în urma unui act de piraterie sau jaf armat. Conform acesteia, salariile navigatorilor și alte drepturi contractuale vor continua să fie plătite pe întreaga perioadă de captivitate. Astfel, se asigură familiilor mijloacele necesare de supraviețuire. Totodată, se atenuează, parțial, trauma psihică extraordinară a familiilor, pe perioada cât cei dragi sunt ținuți ostatici. 


Dave Heindel, președintele sec-țiunii maritime a ITF și purtătorul de cuvânt al grupului de navigatori, la ședința ILO, a declarat: "Acest rezultat a fost un pas important pentru protecția navigatorilor. Cu acordul armatorilor și al statelor membre, am reușit să obținem un amendament privind protecția salariilor, o rezoluție privind concediul de la țărm, una privind abandonarea echipajului și una pentru sectorul navigației interioare. MLC a deschis astăzi un nou capitol. Întotdeauna am știut cât de provocator ar fi să propunem un astfel de amendament și suntem încântați de faptul că poziția navigatorilor a fost recunoscută de partenerii sociali și de guverne ca un instrument necesar pentru a oferi navigatorilor o mai mare protecție".


Reprezentanții navigatorilor și cei ai proprietarilor de nave au prezentat în comun trei rezoluții pentru a atrage atenția și pentru a solicita acțiuni din partea guvernelor cu privire la aspecte esențiale, cum ar fi: facilitarea ieșirii pe mare a navigatorilor și abandonarea lor.


Reprezentanții navigatorilor au prezentat, de asemenea, o rezoluție privind munca decentă în sectorul navigației interioare, atrăgând atenția asupra importanței căilor navigabile interne ca modalitate durabilă de transport, atât pentru mărfuri, cât și pentru pasageri, solicitând ILO să aibă în vedere convocarea unei întâlniri sectoriale pentru a discuta despre munca decentă în sectorul navigației interioare.


"Adoptarea rezoluției privind munca decentă în sectorul navigației interioare este un rezultat pozitiv al celei de-a treia sesiuni a Comitetului tripartit special - a declarat Paddy Crumlin, președintele ITF. Aceasta este recunoașterea faptului că personalul de navigație interioară se confruntă cu condiții unice de viață și de muncă, care necesită o atenție deosebită".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4544 secunde