S-a lansat "Topul societăților comerciale din județul Constanța" pe anul 2012

2335
2
S-a lansat

Articole de la același autor

Ieri a fost o zi deosebită pentru oamenii de afaceri din județul Constanța. Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA) a organizat, joi seară, la Complexul Melody din Mamaia, festivitatea de premiere a firmelor clasate pe primele locuri în Topul Județean, un eveniment adresat oamenilor de afaceri și managerilor care au obținut cele mai bune rezultate în anul financiar 2012, precum și unui număr restrâns de invitați. 


"Topul societăților comerciale din județul Constanța" pe anul 2012 a ajuns la cea de-a XX-a ediție. La evenimentul de lansare și premiere au participat în jur de 400 de persoane, oameni de afaceri, oficialități centrale și locale, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați la Constanța, reprezentanți ai partenerilor și ai sponsorilor care sprijină organizarea evenimentului. 


"Topul societăților comerciale din județul Constanța" pe anul 2012 a fost realizat de CCINA în baza prevederilor metodologiei aprobată de conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR). Pentru realizarea topului județean al firmelor, au fost prelucrate, utilizând o platformă online națională creată de CCIR, datele conținute în bilanțurile financiar - contabile depuse de societățile din județul Constanța la sfârșitul anului 2012. 


Clasificarea întreprinderilor pe clase de mărime s-a realizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu completările și modificările ulterioare, care stabilește și criteriile de încadrare a firmelor în fiecare tip de întreprindere: microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari și întreprinderi foarte mari. 


Peste 5.000 de firme în Top 


Potrivit reprezentanților CCINA Constanța, din totalul de 28.538 societăți din județul Constanța care au depus bilanțurile financiar - contabile pentru anul 2012 au fost selectate pentru Topul Județean, în conformitate cu criteriile cuprinse în metodologia aprobată de comisia constituită la nivel național, un număr de 5.118 firme, care au îndeplinit aceste criterii, acoperind cele șase domenii de activitate economică (cercetare - dezvoltare și high - tech; industrie; agricultură, pescuit, piscicultură; construcții; servicii; comerț și turism), divizate în 187 de subdomenii. 


"La 31 decembrie 2012, au fost depuse bilanțurile financiar - contabile de la 28.538 societăți din județul Constanța, cu 195 mai multe decât în anul precedent (28.343), cu 2.489 mai multe decât în anul 2010 (26.049), cu 2.324 mai multe decât în anul 2009 (26.214) și cu 953 mai multe decât în 2008 (când au fost depuse 27.585)", a precizat președintele CCINA Constanța, Mihai Daraban. 


904 firme pe primele trei locuri în Top 


Indicatorii generali utilizați pentru ierarhizarea firmelor au fost: cifra de afaceri netă, profitul din exploatație, rata profitului din exploatație, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat. 


Pe primele trei locuri în acest top s-au clasat 904 firme, iar catalogul cuprinde un număr total de 1.249 de firme, clasate pe primele 5 locuri, în cadrul fiecărui subdomeniu de activitate, precum și clasamentele cuprinzând primele 100 de firme, după cifra de afaceri și după profitul din exploatație. 


Topul județean al firmelor clasate pe primele 10 locuri cuprinde 1.813 firme, care se vor regăsi în versiunea electronică a catalogului.


Aseară, au fost acordate și 21 de Trofee de Excelență, pentru firmele clasate pe primul loc în ultimele cinci ediții ale Topului Județean - 2008, 2009, 2010, 2011, 2012. 


Primul loc în ultimii cinci ani 


Iată cine se află pe lista firmelor clasate pe primul loc în Top în ultimii cinci ani: Navtron SRL, Duro SRL, Romtextil SA, Magistra C&C SRL, Sterk Plast SRL, Celco SA, Rig Service SA, Enel Distribuție Dobrogea SA, Congaz SA, Tolil Company SRL, Elcomex - I.E.A. SA, Polaris M. Holding SRL, Oil Depol Service SRL, Oil Terminal SA, Constanța South Container Terminal SRL, North Star Shipping SRL, Lumina Instituții de Învățământ SA, Iowemed SA, Kirazoglu Corporation SRL, Stop SRL, Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA. 


Primele locuri după cifra de afaceri 


Iată și cine ocupă primele zece poziții în top 100 firme luând în calcul cifra de afaceri. Pe primul loc, Rompetrol Rafinare SA, cu 12,3 miliarde lei, urmată de Ameropa Grains, cu 884 milioane lei, Rompetrol Petro Chemicals SRL, cu 855 milioane lei, Daewoo - Mangalia Heavy Industries SA, cu 833 milioane lei, Brisegroup SRL, cu o cifră de afaceri de 822 milioane lei, Grup Servicii Petroliere SA, cu 813 milioane lei, Enel Distribuție Dobrogea SA, cu 480 milioane lei, Oil Pro SRL, cu 348 milioane lei, Kirazoglu Corporation SRL, cu 346 milioane lei și Eco Petroleum SA, cu 323 milioane lei. 


Pe de altă parte, în topul firmelor după profitul brut, primele trei locuri din top 100 sunt ocupate de Enel Distribuție Dobrogea SA, Constanța South Container Terminal SRL și Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța, cu un profit brut din exploatație de 103 milioane lei, 68 milioane lei, respectiv 46 milioane lei. 


Comentează știrea

AFACEREA TA
8 noiembrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www .crestereaprepelitelor. ro

Toma
8 noiembrie 2013
Loc1 ECOMOVE Consulting

Pe bune noi am castigat competitia, dar si normal ca-i lasam in Top pe toti fatarnicii, ca se enumeram: Enel, Polaris s.a.Asta-i Constanta, asta-i topul! www.e-panouri.eu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6694 secunde