S-a deschis linia regulată de transport maritim ro-ro, pe ruta Karasu (Turcia) - Constanța

702
S-a deschis linia regulată de transport maritim ro-ro, pe ruta Karasu (Turcia) - Constanța - sadeschisliniaregulatadetranspor-1585924697.jpg

Articole de la același autor

Ieri a sosit în portul Constanța nava "Sea Partner". Această vizită marchează deschiderea unei noi linii maritime ROPAX (transport camioane, automobile și pasageri), care va opera pe ruta Karasu (Turcia) – Constanța.

Nava va face escală săptămânal, în portul Constanța, în fiecare zi de joi, a anunțat Compania Națională Administrația Porturilor Maritime.

Pentru început, "Sea Partner" transportă 60 de unități, din care 5 autoutilitare noi cumpărate de administrații locale din România.

Linia de transport maritim poartă numele Sea Lines, agentul navei este LAM România, iar operarea navei este efectuată de Sea Container Services.

Serviciul ro-ro revine în portul Constanța după o întrerupere de aproape cinci ani și își propune scurtarea timpului de tranzit pentru mărfurile care circulă pe șosele între Turcia și Europa Centrală și de Est, iar pe de altă parte, oferirea unei alternative mai sigure și mai ieftine de transport decât transportul rutier, pentru toți șoferii care călătoresc între România și Turcia.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime consideră că acesta este doar primul pas în dezvoltarea transportului ro-ro în Marea Neagră și își propune ca, în cel mai scurt timp, portul Constanța să fie legat cu astfel de servicii regulate și cu alte porturi importante din zona Mării Negre.

Nava ro-ro "Sea Partner" a fost construită în 1978, are 21.162 tone registru brut și capacitatea de 8.408 tdw, lungime de 184,61 m și lățimea de 25,28. Este înregistrată sub pavilion Panama.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4139 secunde