De la 1 septembrie, din pricina neplății datoriilor

Romgaz va sista alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanța

540
Romgaz va sista alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanța - romgaz-1535647343.jpg

Articole recomandate

Furnizorul de gaze naturale Romgaz va opri alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanța începând cu 1 septembrie 2018, dacă nu va primi suma de 985.000 de lei, ca primă rată din reeșalonarea negociată.

"Romgaz atenționează că neplata sumei de 985.000 lei, din reeșalonarea negociată cu Electrocentrale Constanța va conduce, inevitabil, la sistarea livrărilor de gaze naturale, începând cu 1 septembrie 2018. Menționăm că, pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanta a înregistrat datorii restante și reeșalonate de circa 16 milioane lei. În urma reeșalonării acestor datorii pe o perioadă de 9 luni începând cu luna august 2018 - aprilie 2019, suma de plată către Romgaz aferentă primei rate din Convenția de eșalonare se cifrează la 985.000 lei, cu termen de scadență 31 august 2018", se precizează în comunicatul companiei, consultat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, începând cu data de 1 octombrie 2017, în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanța, s-au făcut livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului.

"Electrocentrale Constanța a notificat Romgaz SA că, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, nu poate să-și onoreze obligațiile prevăzute în Convenția de eșalonare agreată. Ca urmare, precizăm că neonorarea la plată a primei rate a reeșalonării negociate, dată fiind situația financiară precară invocată în adresa transmisă către Romgaz, va conduce inevitabil și la neplata consumului pentru luna septembrie a anului curent (consum estimat la circa 87.000 lei pe zi). Din toate aceste considerente, Romgaz se vede obligat să recurgă la măsura de a sista alimentarea cu gaze naturale", subliniază furnizorul de gaze naturale.

v v v

Romgaz este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București și a Bursei din Londra. Acționar principal este statul român, cu o participație de 70%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8767 secunde