Românii, invitați să contribuie la strategia Dunării

191
Românii, invitați să contribuie la strategia Dunării - romaniisuntinvitatisacontribuiel-1556026837.jpg

Articole de la același autor

Președinția și secretariatul strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD) au lansat consultarea publică online, prin intermediul site-ului SUERD și al rețelelor sociale, pentru a implica reprezentanții societății civile și publicul larg în actualizarea acțiunilor și proiectelor cu impact strategic pentru Regiunea Dunării.

Planul de acțiune al SUERD este în proces de revizuire, în contextul pregătirii pentru noua perioadă de programare. În prezent, toți actorii SUERD (coordonatorii naționali, coordonatorii de arii prioritare și grupurile de coordonare, părțile interesate și experții din țările Regiunii Dunării, împreună cu direcțiile generale ale Comisiei Europene) sunt implicați în elaborarea contribuțiilor pentru noul plan de acțiune al SUERD.

Până la sfârșitul lunii mai 2019 se va finaliza prima versiune a noului plan de acțiune. În iunie 2019, la cea de-a 8-a ediție a Forumului anual al SUERD, care va avea loc la București, Președinția română a SUERD va oferi spațiu pentru consultări și pentru un schimb mai larg de idei între părțile interesate și societatea civilă. Pe baza contribuțiilor tuturor actorilor strategiei, Comisia Europeană va utiliza propunerea consolidată de elaborare a noului plan de acțiune, care va fi aprobat de miniștrii Regiunii Dunării, în octombrie 2019.

Pentru a facilita transmiterea contribuțiilor, a fost elaborat un chestionar care trebuie completat înainte de 20 mai. Autorii propunerilor sunt invitați să adauge și adresa de e-mail, ca să fie invitați la consultările publice ce vor avea loc pe 27 iunie, la București, și să fie informați despre rezultatele consultărilor. Limba de lucru a SUERD este limba engleză, de aceea chestionarul este formulat în această limbă și necesită răspunsuri tot în engleză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Aprilie 2019
Stire din Economie : Euro a cedat 0,04% în lupta cu leul
Miercuri, 24 Aprilie 2019
Stire din Economie : Un portcontainer a blocat Canalul Suez
Miercuri, 24 Aprilie 2019
Stire din Economie : Un vas a eșuat pe un recif de corali
Pagina a fost generata in 0.9511 secunde