Rezultatele controalelor din piețe și târguri infirmă zvonurile alarmiste lansate de Liviu Dragnea

356
Rezultatele controalelor din piețe și târguri infirmă zvonurile alarmiste lansate de Liviu Dragnea - rezultatelecontroalelordinpietes-1559157873.jpg

Articole de la același autor

"Ministerul Agriculturii monitorizează, verifică și ia toate măsurile pentru asigurarea aprovizionării populației cu o paletă largă de legume și fructe de sezon, care să corespundă, atât din punct de vedere al calității și conformității, cu standardele de comercializare, cât și din punct de vedere al nivelurilor maxime admisibile de reziduuri de pesticide", se arată într-un comunicat de presă. 


Până la data de 27 mai 2019, au fost verificate, în întreaga țară, 485 de piețe agroalimentare și 152 de depozite en-gros de legume și fructe, 8.885 de transporturi de legume și fructe, respectiv 100.437 tone de produse. Au fost aplicate 116.900 lei de sancțiuni contravenționale, iar 3,48 tone de legume și fructe au fost reținute de la comercializare.
Autoritatea Națională Fitosanitară a prelevat 141 de probe, din care:


80 de probe la tomatele românești și 61 de probe de cartofi noi, ardei, castraveți, pătrunjel, dovlecei, salată verde, ridichi, căpșune, ciuperci, ceapă verde, usturoi verde, cartofi noi, ș.a.
Rezultatele analizelor de laborator finalizate până la această dată arată că fructele și legumele comercializate sunt sigure pentru consum.
Rezultatele controalelor infirmă declarațiile fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea, care declanșase o campanie de răspândire a zvonurilor alarmiste despre fructele și legumele din import.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.524 secunde