REȚEA DE TRAFIC DE HEROINĂ, DESTRUCTURATĂ

162
REȚEA DE TRAFIC DE HEROINĂ, DESTRUCTURATĂ - 180911014620big1-1536668382.jpg

Articole recomandate

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare care ar fi coordonat peste 50% din piața ilicită a traficului de heroină din București. Au fost ridicate 800 de grame de heroină și 4 dintre membrii grupării au fost reținuți.

La data de 10 septembrie 2018, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Buzău, la o grupare specializată în trafic de droguri mare risc.

De asemenea, au fost puse în executare 7 mandate de aducere emise de procurorul de caz.

În urma acestor activități, au fost indisponibilizate 800 de grame de heroină, 50 de grame de cocaină, 3.195 de euro, 770 de lire sterline, 300 de dolari americani, 15.200 de lei, 9 autoturisme și 25 de telefoane mobile.

Din cercetări a reieșit că guparea, formată din persoane cu cetățenie iraniană, turcă și română, ar fi introdus pe teritoriul țării noastre importante cantități de heroină, de ordinul zecilor de kilograme, ce ar fi fost procurate de pe teritoriul Iranului și transportate în România prin Turcia.

Gruparea, formată din 7 persoane, ar fi fost condusă de doi cetățeni iraniani, de 49 și 51 de ani, cu reședința în București, respectiv Cernica. Membrii grupării ar fi fost precauți în derularea activității infracționale, fiecare cu un rol prestabilit și bine definit.

Aceștia ar fi coordonat, în proporție de 50-60%, piața ilicită a traficului de heroină din București, fiind cea mai importanta rețea de trafic de heroină care ar fi acționat în Capitală.

Procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. a emis ordonanțe de reținere pentru 24 ore față de 4 dintre ei, urmând a fi prezentați Tribunalului București, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Biroului Tehnic și de Criminalistică – D.I.I.C.O.T.. La acțiune au participat și jandarmii din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3401 secunde