Cu o documentație simplă

Puteți recupera până la 50% din dobânda la creditele de investiții

285

Articole de la același autor

Societățile comerciale își pot recupera până la 50% din dobânda plătită pentru creditele de investiții contractate în lei de la orice bancă comercială. Surprinzător, nu se înghesuie prea multe firme să apeleze la această formă de ajutor de stat, în condițiile în care dobânzile la creditele pentru investiții, practicate pe piață sunt ridicate, variind între 8% și 15% (nu intră în calcul și comisioanele bancare).
Probabil că această indiferență se datorează într-o anumită măsură scăderii apetitu-lui investițional, din cauza crizei economice, dar cu certitudine că rolul cel mai important îl joacă lipsa de informare a multora dintre agenții economici, în special din zona microîntreprinderilor și IMM-urilor.
Pentru a veni în sprijinul acestei categorii de firme, vom face câteva precizări. Compen-sarea parțială a dobânzii plătite de operatorii economici la creditele în lei pentru investiții este un ajutor de minimis, respectiv un ajutor de stat permis în cadrul Uniunii Europene.
Ea se acordă pentru orice investiții, mai puțin cele din următoarele domenii: tranzacții imobiliare, pescuit, acvacultură, producția primară a produselor agricole, sectorul carbonifer, producția de armament, jocurile de noroc, producția și comerțul cu ridicata ale produselor din alcool și tutun.
Solicitantul poate beneficia de ajutoare de minimis în valoare de maximum 200.000 euro într-o perioadă de trei ani fiscali (doi ani fiscali plus anul curent). În cazul transportului rutier, valoarea ajutorului este de maximum 100.000 euro.
Mai trebuie știut că reducerea cheltuielilor cu dobânda se poate face pentru creditele contractate de la una sau mai multe bănci. Acordarea acestui tip de ajutor de stat a fost prelungită până în 2014.
Pentru obținerea compensației de dobândă este necesară o documentație foarte simplă. Cei interesați se pot adresa Eximbank - Sucursala Regională Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4489 secunde