Pulsul economiei

432
Pulsul economiei - pulsuleconomiei-1586179981.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Muncii pregătește modificarea ordonanței de urgență privind acordarea ajutorului pentru șomajul tehnic.

x x x

PNL a atacat la Curtea Constituțională a României legile promovate de PSD privind rambursarea creditelor și suspendarea plății la utilități.

Marcel Ciolacu, președintele social-democraților, a declarat că atacarea la CCR lovește în români și în firmele românești.

x x x

Florin Cîtu, ministrul finanțelor, a declarat că înțelege supărarea bancherilor în legătură cu amânarea ratelor la credite, dar în aceste momente de criză este nevoie de solidaritate. Cîtu a anunțat că

Ministerul Finanțelor Publice va lansa un portal, unde cetățenii români care întâmpină dificultăți în relația cu băncile pot semnala problemele cu care se confruntă. Apoi, ministerul va verifica dacă normele stabilite de statul român sunt aplicate de către sistemul bancar.

x x x

Și bugetarii ar putea intra în șomaj tehnic. În prezent se lucrează la mai multe scenarii, a afirmat Virgil Popescu, ministrul economiei. Însă este cert faptul că profesorii nu vor intra în șomaj tehnic.

x x x

Cotațiile barilului de petrol sunt în declin. Pe data de 6 aprilie 2020, la ora 14,30 pe contractele futures, bursa din Londra a afișat o cotație de 32,89 dolari pe baril, cu 1,22 dolari, respectiv 3,58% mai mică decât la începutul zilei de tranzacționare.

x x x

Bursa de Valori București (BVB) organizează astăzi, 7 aprilie 2020, începând cu ora 11, webinarul "Strategii de investiții în perioada de incertitudini". Evenimentul va fi transmis online, pe pagina de Facebook a BVB.

x x x

Evenimentul va fi transmis online pe pagina de Facebook a BVB https://www.facebook.com/bursadevaloribucuresti .x x x

În data de 6 aprilie 2020, la ora 13,40, în top 10 al celor mai tranzacționate companii de pe piața de capital, primul loc era ocupat de Erste Group Bank. Se înregistraseră până în acel moment 224 tranzacții, în volum 45.027 acțiuni, în valoare de 3.488.064,68 lei. Prețul pe acțiune era de 79,4800 lei, mai mare cu 5,83% față de momentul deschiderii zilei de tranzacționare. În clasament urmau: Banca Transilvania, Fondul Proprietatea, Nuclearelectrica, SNGN Romgaz, OMV Petrom, BRD – Groupe Societe Generale, SNTGN Transgaz, SIF Muntenia și SIF Transilvania. Acțiunile celor zece companii s-au vândut în câștig, creșterile de preț variind între 0,54% și 5,83% pe acțiune. Este dovada investitorii și-au recâștigat încrederea în piața de capital, după zilele de panică din ultimele două săptămâni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Aprilie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 03 Aprilie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei pe timpul pandemiei
Pagina a fost generata in 0.4847 secunde