Pulsul economiei

139
Pulsul economiei - pulsuleconomiei-1570047452.jpg

Articole de la același autor

În urma discuțiilor cu sindicatele și patronatele, în Consiliul Economic și Social, ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat că este dispus să renunțe la prevederea privind închisoarea pentru cei care nu își plătesc taxele la timp, prevăzută în proiectul său de lege. 
x x x
Firmele care se conformează voluntar și în ultimii trei ani și-au plătit obligațiile trebuie să aibă un stimul, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, în cadrul unei discuții avute în Consiliul Economic și Social. El propune ca respectivele firme să primească bonificații de până la 5% din cuantumul impozitului sau taxei respective, lunar. 
x x x
Poșta Română a pierdut, în 2018, poziția de lider în topul veniturilor obținute din serviciile poștale. Pe primul loc al clasamentului a trecut operatorul privat Fan Courier, care deține 21% din piața totală a serviciilor poștale din România. Potrivit ANCOM, Fan Courier a realizat venituri de 3,2 miliarde de lei anul trecut. Compania de stat Poșta Română, cu 20%, și Urgent Cargus, cu 13%, se află pe următoarele locuri. 
x x x
Numărul reclamațiilor primite de furnizorii de servicii poștale a crescut cu 14% în anul 2018, ajungând la 561 mii de reclamații. Numărul celor considerate întemeiate a rămas constant, la 98 mii, reprezentând 17% din total. Pentru 35.000 dintre acestea au fost acordate despăgubiri în valoare totală de 9,7 milioane de lei, iar valoarea medie a unei despăgubiri a ajuns la 278 lei, în creștere cu 46%, a anunțat ANCOM.
x x x
Transgaz a semnat un acord de cooperare cu Austrian Central European Gas Hub AG (CEGH), în vederea constituirii unei platforme de tranzacționare a gazelor în România. În acest scop va fi înființată o societatea mixtă Romanian Gas Hub. Aceasta va furniza servicii profesionale de hub gazier pentru România (inclusiv servicii de comercializare și servicii conexe) și va avea ca scop operarea punctului virtual de tranzacționare din România. Transgaz va deține 51% din acțiuni, iar CEGH 49%. Transgaz va nominaliza directorul general, iar CEGH va nominaliza directorul general adjunct.
x x x
CFR Călători a lansat licitația pentru servicii de plată cu cardul bancar a legitimațiilor de călătorie în trafic intern și internațional prin echipamente POS. Valoarea totală se încadrează în intervalul 385.000 - 3,15 milioane lei. Durata contractului este de 48 de luni. În caietul de sarcini se menționează că CFR vrea să cumpere minim 320 de POS-uri prin care se poate plăti la ghișee și 35 de automate de bilete. Pentru cele 320 de POS-uri în regim asistat sunt vizate peste 30 de gări. Se dorește și cumpărarea a 35 de automate de unde oamenii să-și cumpere singuri biletele, cu cardul. Șapte dintre ele vor fi puse în Gara de Nord și câte două în Timișoara Nord, Cluj și Brașov.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Octombrie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 01 Octombrie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Miercuri, 18 Septembrie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 16 Septembrie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 10 Septembrie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Sâmbătă, 07 Septembrie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 06 Septembrie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Joi, 05 Septembrie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 03 Septembrie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.5485 secunde