Pulsul economiei

156
Pulsul  economiei - pulsuleconomiei-1499875932.jpg

Articole de la același autor

Taxa de solidaritate și impozitul pe cifra de afaceri a firmelor se amână, a anunțat premierul Mihai Tudose. El a declarat că simulările realizate de insitituțiile statului nu au ieșit "foarte fericite".


v v v


În luna mai 2017, producția industrială a crescut față de luna precedentă, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 16,1%, respectiv cu 3,5%. Față de luna corespunzătoare din anul precedent, creșterea este de 17,3%, ca serie brută, și de 15,3%, ca serie ajustată. În primele cinci luni ale anului comparativ cu perioada similară din 2016, producția industrială a fost mai mare cu 7,8%, ca serie brută, respectiv cu 8,4%, ca serie ajustată. 


v v v


Bursa de Valori București (BVB) deține codul de identificare a entității juridice - codul LEI, ca parte a procesului de aliniere la cerințele impuse participanților la piețele financiare de cele mai recente pachete de măsuri adoptate la nivel european (MAD/MAR și MIFID II/MIFIR), printre care și emitenților de instrumente financiare.


v v v


În cadrul adunării generale a acționarilor de la SN Nuclearelectrica, din data de 11 iulie 2017, nu s-a putut lua o decizie privind programul de retehnologizare a Unitatii 1 CNE Cernavodă. Costul aferent acestuia este estimat la 1,2-1,5 miliarde euro. Acționarul majoritar, Ministerul Energiei, a solicitat SNN o serie de clarificări suplimentare. SNN a cerut aprobarea acționarilor pentru actualizarea strategiei și planului de lucru ale programului de retehnologizare a Unității 1 tocmai pentru a putea implementa măsuri concrete în avantajul acționarilor. 


Acționarii au aprobat propunerea consiliului de administrație de a nu distribui dividende suplimentare din rezerve și rezultatul reportat, sumele respective fiind necesare SNN pentru realizarea investițiilor majore, cu precădere programul de retehnologizare a Unității 1 CNE Cernavodă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Iunie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 15 Mai 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 12 Mai 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.9904 secunde