Pulsul economiei

199
Pulsul economiei - pulsuleconomiei-1499274011.jpg

Articole de la același autor



În primele cinci luni ale anului 2017, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut față de perioada de referință din 2016, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 7,9%, respectiv cu 8,2%.


Euro-deputații au aprobat asistența macro-financiară de 100 milioane de euro pentru Moldova, pentru a sprijini refacerea țării după criza economică și politică. UE va oferi o combinație de granturi și împrumuturi în valoare de 100 milioane de euro pentru a sprijini nevoile financiare externe ale țării. Deputații au confirmat acordul recent informal cu Consiliul de Miniștri. 


Ionuț Mișa, ministrul finanțelor publice, a demisionat din funcția de membru al consiliului de administrație al SN Nuclearelectrica SA.


Bancpost și EximBank au încheiat un parteneriat pentru susținerea sectorului antreprenorial local. În baza lui, un număr extins de companii mici și mijlocii care nu dispun de suficiente active pentru acoperirea garanțiilor pot beneficia de soluțiile de creditare Bancpost. Plafonul de garantare pus la dispoziția Bancpost este de 20 milioane de lei și este dedicat garantării creditelor în lei acordate de bancă clienților săi.


Clienții pot beneficia astfel de garanții individuale în valoare de maximum 1,5 milioane de lei. Pentru proiectele de investiții, garanția individuală poate acoperi până la 80% din valoarea principalului. Pentru susținerea activității curente, clienții pot accesa garanții de până la 70% din valoarea liniei de credit, facilitate ce poate fi reînnoită anual. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Iulie 2017
Stire din Economie : Comerțul face tot mai multe parale
Luni, 19 Iunie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Duminică, 18 Iunie 2017
Stire din Economie : Comerțul en-gros este pe val
Marţi, 06 Iunie 2017
Stire din Economie : Comerțul a prins aripi
Miercuri, 19 Aprilie 2017
Stire din Economie : Vânzările en-gros au crescut în 2017
Miercuri, 12 Aprilie 2017
Stire din Economie : Comerțul auto-moto accelerează
Pagina a fost generata in 0.7559 secunde