Proiecte cu finanțare europeană pentru regiunea Mării Negre

280
Proiecte cu finanțare europeană pentru regiunea Mării Negre - proiectecufinantareeuropeanapent-1591105211.jpg

Articole de la același autor

Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 urmărește îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor din regiunile bazinului Mării Negre, prin creștere sustenabilă și protecția în comun a mediului.

Programul este o continuare a cadrului de cooperare din perioada de programare 2007-2013 și are alocat un buget de aproximativ 54 de milioane de euro. Cofinanțarea sa este asigurată de Uniunea Europeană, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, și de către statele participante: Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina.

Iată câteva dintre cele 24 de proiecte aferente primului apel:

- Proiectul AgroNet dezvoltă o platformă de tranzacționare online creată pentru sectorul agricol din regiunea Bazinului Mării Negre. Reunește fermieri, cooperative agricole, comercianți cu amănuntul și angrosiști, exportatori și importatori și sprijină antreprenorii să găsească parteneri pe piața internațională și să-și extindă afacerile, contribuind la depășirea pandemiei și a impactului socio-economic al acesteia.

- Proiectul CERTOUR II a dezvoltat trei modele de management adaptate turismului în vederea sprijinirii IMM-urilor pentru a depăși impactul crizei Covid-19.

- Platforma WINET și Rețeaua WINE dezvoltate în cadrul proiectului WINET sunt destinate creșterii capacității de comerț în zona Bazinului Mării Negre.

- Proiectul CULTOUR-BSB dezvoltă o platformă online de promovare a turismului.

- Proiectul ITM BEE-BSB sprijină crearea de rețele între producătorii apicoli.

- Centrul Virtual de Competențe pentru Acvacultură creat de partenerii proiectului DACIAT va servi drept sistem transfrontalier de schimb de informații despre afaceri și logistică pentru antreprenorii care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele în sectorul acvaculturii sau să dezvolte noi competențe în acest sector.

- Proiectul TREASURE promovează atracții turistice din regiunea Bazinului Mării Negre. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1971 secunde