Programul Național de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii va beneficia de fonduri de 150 de milioane de euro

194
Programul Național de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii va beneficia de fonduri de 150 de milioane de euro - ministerulfonduriloreuropene1950-1597499200.jpg

Articole recomandate

Programul Național de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii, finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate, va beneficia de fonduri în valoare de 150 de milioane de euro, a anunțat, sâmbătă, Ministerul Fondurilor Europene (MFE), într-un comunicat de presă transmis sâmbătă AGERPRES.


"Implementarea Programului de digitalizare dedicat IMM-urilor a fost adoptată în contextul în care studiile Băncii Europene de Investiții, companiile extrem de digitalizate au făcut față mult mai ușor crizei cauzate de pandemia COVID-19. Și din acest motiv, este esențială accelerarea digitalizării economiei. Bugetul alocat este de 150 milioane euro, din care 127,5 milioane euro fonduri europene. Activitățile finanțate vor viza dezvoltarea de produse inovative în domeniul TIC, precum și digitalizarea IMM-urilor din alte industrii", se menționează în comunicat.


Potrivit sursei citate, în cadrul ședinței de Guvern de vineri, 14 august, a fost prezentat stadiul evaluării proiectelor depuse în cadrul apelului "Consolidarea capacității de gestionare acrizei sanitare COVID-19", finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și s-a anunțat majorarea limitei de supracontractare la 700 de milioane de euro. "În momentul lansării apelului, bugetul alocat a fost de 350 milioane euro, iar limita de supracontractare a fost stabilită la 400 milioane euro. Decizia de creștere a fondurilor ce pot fi contractate în cadrul apelului este justificată de valoarea proiectelor depuse pentru a fi finanțate", notează ministerul de resort.


Datele centralizate de MFE arată că, până în prezent, au fost depuse 115 cereri de finanțare în valoare de aproximativ 473 milioane euro, bugetul apelului fiind depășit cu peste 120 de milioane euro, astfel: 93 de proiecte de tip A, în valoare de 419,8 milioane euro, prin care sunt dotate cu echipamente medicale/ echipamente de protecție 105 de unități sanitare publice, respectiv 22 proiecte de tip C, în valoare de 33,2 milioane euro, prin care sunt dotate cu echipamente de protecție direcțiile generale de asistență socială.


De asemenea, au fost aprobate peste 20 de cereri de finanțare în cuantum de aproximativ 85 milioane euro, celelalte aflându-se în diferite etape ale procesului de evaluare/ contractare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.505 secunde