Program destinat ajutorării vârstnicilor

234
Program destinat ajutorării vârstnicilor - programdestinatajutorariivarstni-1582758775.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, s-a întâlnit cu reprezentanții asistenței medico-sociale din România, pentru a discuta despre soluțiile de finanțare a domeniului. În centrul dezbaterii a fost pregătirea unui program de finanțare a serviciilor sociale de care au nevoie vârstnicii din aproximativ 7.000 de comunități din România.


Marcel Boloș și-a exprimat intenția de a crea mecanismele care permit asigurarea unui pachet de servicii integrate: vizite la domiciliu, consiliere, mese calde etc. Astfel de finanțări reprezintă un sprijin real pentru bătrânii din mediul rural care nu beneficiază de asistență medicală primară. Experții ministerului și cei din domeniul asistenței medicale vor lucra împreună la acest program destinat ajutorării vârstnicilor.


În cadrul reuniunii, reprezentanții asistenței medico-sociale au prezentat și problemele cu care se confruntă: lipsă acută de personal, fluctuație mare a angajaților, nivel redus al salariilor și imposibilitatea primăriilor de a contracta finanțări pentru acest segment de activitate, dacă nu au angajat un asistent social.


Pentru rezolvarea acestor probleme, ministrul a propus crearea unui mecanism de finanțare care să se succeadă perioadelor de programare și care va asigura continuitatea finanțărilor.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3155 secunde