Premierul Victor Ponta a cumpărat obligațiuni de 1.000 de lei, la BVB

164
Premierul Victor Ponta a cumpărat obligațiuni de 1.000 de lei, la BVB - premierulacumparat-1433352288.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 3 iunie 2013, a intrat la tranzacționare, pe Bursa de Valori București (BVB), o emisiune de obligațiuni de 15 milioane lei (3,4 milioane euro), emise de Imocredit IFN. Aceasta a mai derulat, în perioada 23 aprilie - 4 mai, o ofertă de vânzare de obligațiuni, prin care a atras 15 milioane lei, fonduri care vor fi utilizate pentru acordarea de împrumuturi clienților.


Obligațiunile sunt garantate, convertibile în acțiuni la maturitate și au scadența de șapte ani. Valoare nominală este de 8 lei, iar rata dobânzii este fixată la ROBOR la 6 luni plus o marjă de 3%. Plata dobânzii se face semestrial.


Referindu-se la evenimentul de pe piața de capital, primul ministru Victor Ponta a declarat: "Am fost, împreună cu ministrul de Finanțe, la Bursa de Valori București. S-a lansat, pentru prima dată în România, o emisiune de titluri de stat pentru persoanele fizice. M-a convins domnul ministru să cumpăr și eu un titlu de 1.000 de lei. El, eu vă spun adevărul, a zis ca să punem toți membrii guvernului să cumpere câte un titlu de 1.000 de lei, ca să știți că în loc să vă mărească salariile vă spune unde să băgați bani, tot la Finanțe. Dar cred că e un instrument bun și cred că e un semn de stabilitate economică și de schimbare a mentalității, iar în general, dezvoltarea Bursei de Valori București e un lucru extraordinar de bun. Mesaj pentru cei care aveți societăți care trebuie listate, și anume Aeroportul Internațional București, portul Constanța, Romtelecomul, domnule ministru, mai departe, la energie, la economie, Hidroelectrica." 


Oferta de vânzare a fost intermediată de casa de brokeraj BT Securities.


Imocredit IFN face parte din grupul financiar Imofinance. Principalul do-meniu de activitate al grupului constă în furnizarea de servicii financiare persoanelor fizice și juridice. Printre aceste servicii se numără: acordarea de credite ipotecare, credite imobiliare, credite de consum, credite IMM, dar și leasing financiar atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.


La Bursa de Valori București sunt listate șase emisiuni de obligațiuni corporative, emise de Garanti Bank (GBR19), GDF Suez Energy Romania (GSER17), Raiffeisen Bank (RBRO16 și RBRO19), Transelectrica (TEL18) și UniCredit Tiriac Bank (UCT18), în valoare cumulată de peste 2 miliarde lei (456 milioane euro).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5649 secunde