Portul Constanța revine pe harta turismului de croazieră

538
Portul Constanța revine pe harta turismului de croazieră - portulconstantarevinepehartaturi-1550857085.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, a găzduit, vineri, 22 februarie 2019, întâlnirea grupului de lucru pentru Marea Neagră din cadrul Asociației MedCruise. Începând din anul 2017, portul Constanța deține directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre. Împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna promovează relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, care după cum se știe a fost afectat de situația geopolitică tensionată din zonă.

Este o oportunitate deosebită pentru inițierea și susținerea legăturilor directe cu actori importanți din industria turismului de croazieră, în scopul creării unor noi itinerarii care sa includă portul Constanța și România ca destinație turistică, se arată în comunicatul de presă dat publicității. 


La întâlnirea de la Constanța au participat reprezentanți ai managementului din porturile Varna, Burgas, Odessa, Istanbul și de la Autoritatea porturilor ucrainene. A fost prezent și secretarul general al MedCruise, Jordi Caballe, venit pentru prima oară în portul Constanța. 


Au fost discutate măsurile concrete pentru ca marile linii de croaziere să revină în Marea Neagră și un plan de marketing pentru anii 2019 – 2021. Au fost prezentate cele mai noi investiții de la Marea Neagră, în domeniul turismului de croazieră, precum și noutățile anunțate de companiile de croazieră pentru zona Mării Negre.


În prezent, pentru portul Constanța sunt semnale clare că turismul de croazieră se va relansa. Nave maritime de pasageri de mare capacitate ți-au anunțat escalele pentru următorii trei ani.


În acest an, marile linii maritime de croaziere vor analiza și testa toate condițiile oferite pentru navele de pasageri în portul Constanța, urmând să schițeze itinerariile pentru anii următori.


În 2019, compania Aegean a inclus portul Constanța pe lista escalelor pentru nava "Aegean Odissey", iar pentru anii 2020 și 2021, compania Azamara Club Cruises a făcut deja rezervări ferme pentru nava "Azamara Journey", după o absență de câțiva ani în zonă.


Pentru sezonul de croaziere 2019, în portul Constanța sunt deja anunțate, până la acest moment, 21 de nave, prima navă, fluvială, urmând să sosească pe 24 martie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6282 secunde