Portul Constanța, protocol de colaborare cu portul Ningbo Zhoushan, unul dintre cele mai mari din lume

357
Portul Constanța, protocol de colaborare cu portul Ningbo Zhoushan, unul dintre cele mai mari din lume - portulconstanta-1503505327.jpg

Articole recomandate

Directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța, Dan Nicolae Tivilichi, a semnat, ieri, protocolul de colaborare instituțională cu portul Ningbo Zhoushan, considerat cel de-al patrulea mega-port al Chinei și situat pe locul șase mondial în Top 10, în traficul de containere, informează Agerpres.

În cadrul festivității de semnare a documentelor, directorul general al CNAPM a remarcat că protocolul statuează un cadru oficial de promovare a schimburilor comerciale chino-române și de consolidare a cooperării și relaționării între cele două porturi maritime, pentru promovarea și identificarea unor facilități portuare reciproc avantajoase în scopul creșterii competitivității economice.

"Prezentul protocol confirmă faptul că noi căutăm noi oportunități și parteneri de afaceri pentru dezvoltarea infrastucturii portuare și că ne gândim la soluții pentru a dezvolta noi relații comerciale cu partenerii chinezi. Portul Constanța, împreună cu noii noștri parteneri chinezi, putem să asigurăm porțile de acces către Europa și Asia, deopotrivă a unor noi și deosebit de importante fluxuri comerciale pe noul Drum al Mătăsii. Ne bucurăm pentru stabilirea acestui parteneriat și sper să punem în practică, cât mai curând și cât mai consistent, prevederile lui, protocolul presupunând, printre altele și schimbul de informații despre fluxurile de mărfuri pe relația Asia-Europa și viceversa", a declarat Tivilichi, citat de Agerpres.

La rândul său, directorul general al Portului Ningbo Zhoushan, Mao Jian Hong, a remarcat că semnarea protocolului semnifică o nouă pagină în colaborarea tradițională între porturile românești și cele chineze.

"Semnarea acestui protocol creează premisele colaborării în viitor, în domeniul pregătirii personalului, al managementului portuar și chiar operațional și considerăm deosebit de importantă colaborarea între cele două state, mai ales pentru dezvoltarea comerțului pe Drumul Mătăsii. Din câte știu, economia românească și cea chineză sunt complementare, iar cooperarea directă dintre Portul Constanța, cel mai important port al României, și Ningbo Zhoushan, cel mai aglomerat port din lume, în conformitate cu tonajul navelor operate, poate crea premisele colaborării la cote foarte înalte între țările noastre", a subliniat Mao Jian Hong, potrivit Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2373 secunde