Platforma dedicată prevenirii risipei alimentare
216
Articole de la același autor
Cadeții români își fac "stagiul de sclavi" pe coșciugele plutitoare
19 Februarie 2018
Evidențele Fiscului sunt pline de erori
24 Februarie 2018
Ce tip de cadeți recrutează marile companii de navigație?
26 Februarie 2018
Statul român îi mulge de bani pe cadeți
12 Februarie 2018
Nesiguranța și teama au pus stăpânire pe șantierul naval Daewoo-Mangalia
07 Februarie 2018
În cadrul politicii de promovare a economiei circulare, Comisia Europeană întreprinde, printre altele, acțiuni de prevenire și combatere a risipei alimentare. Întrucât risipa alimentară este o problemă cu implicații la nivel social, economic, ecologic și politic, prevenirea ei a fost identificată ca un domeniu prioritar în UE.
Comisia a instituit platforma dedicată prevenirii deșeurilor alimentare, scopul ei vizând sprijinirea tuturor actorilor implicați în cadrul lanțului alimentar, prin definirea măsurilor necesare de evitare a risipei alimentelor, prin schimbul de bune practici și evaluarea progreselor înregistrate în timp.
Prin intermediul pachetului de economie circulară, Comisia își propune modificarea și completarea legislației privind deșeurile (modificarea Directivei de mediu UE 98/2008), prin introducerea noțiunii de deșeuri alimentare. Platforma se bazează pe activitatea grupurilor de experți și este stabilită de Uniunea Europeană. Aceasta poate oferi consiliere cu privire la acțiunile de prevenire a risipei și reducerea deșeurilor alimentare, cât și facilitarea schimbului de bune practici.
În scopul elaborării unui ghid voluntar, Comisia Europeană a lansat un draft de materiale privind monitorizarea risipei de alimente la nivelul UE și a invitat statele membre să transmită punctele de vedere referitoare la acest document. În vederea formulării unui punct de vedere național, Ministerul Agriculturii invită cetățenii, organizațiile și autoritățile publice să își aducă contribuția la acest ghid. Acesta poate fi consultat, pentru moment, numai în limba engleză, la următoarea adresă: https://ec.europa.eu/food/safety/food_waste/good_practices_en.
Ministerul așteaptă propunerile până la data de 2 martie 2018, pe adresa de e-mail [email protected] .
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Luni, 03 Iulie 2017
Miercuri, 28 Iunie 2017
Vineri, 02 Iunie 2017
Luni, 08 Mai 2017
Miercuri, 12 Aprilie 2017
Luni, 06 Februarie 2017
Miercuri, 14 Decembrie 2016
Luni, 05 Decembrie 2016