Pirații fac legea în Marea Chinei de Sud

499
Pirații fac legea în Marea Chinei de Sud - piratiifaclegea-1434895796.jpg

Articole de la același autor

Numărul cazurilor de piraterie pe mare a crescut în ultima săptămână. Pe data de 15 iunie 2015, într-un interval de numai trei ore, trei nave care se deplasau între Strâmtoarea Malacca și Singapore au fost atacate.


Trei indivizi înarmați cu cuțite au reușit să urce pe vrachierul "Densa Shark" (pavilion Turcia, 179.227 tdw), până în sala mașinilor. Echipajul a dat alarma, dar pirații au reușit să dispară. 


Situația s-a repetat pe tancul LNG "Clipper Posh" (pavilion Norvegia, 55.047 tdw), de parcă ar fi fost trasă la indigo. De această dată, în sala mașinilor reușiseră să intre cinci atacatori înarmați cu cuțite. După declanșarea alarmei, aceștia s-au făcut nevăzuți. La mai puțin de jumătate de oră, în sala mașinilor de pe tancul petrolier "Pro Triumph" (pavilion Panama, 105.272 tdw) au pătruns cinci pirați. Mecanicul șef și ofițerul mecanic I au fost legați, iar câteva piese de schimb de la un generator au fost furate. Pirații au fugit când s-a dat alarma. 


Cu o săptămână înainte, pe 13 iunie, tancul de produse petroliere "Orkim Harmony" (pavilion Malaiezia, 7.301 tdw) a fost capturat de pirați în Marea Chinei de Sud. Nava a fost eliberată pe data de 19 iunie, pirații părăsind-o la bordul uneia din bărcile sale de salvare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5764 secunde