Piața românească de capital preia regulile UE

216
Piața românească de capital preia regulile UE - piatadecapital-1412618908.jpg

Articole de la același autor

Piața de capital românească se aliniază tot mai mult la regulile piețelor din Europa, afirmă Sorin Trandafir, director operațional în cadrul societății de servicii de investiții financiare "Interfinbrok Corporation" SA, din Constanța. Săptămâna trecută, Parlamentul a adoptat proiectul de lege care prevede desființarea pieței Rasdaq (care era o anomalie bursieră). Companiile listate pe acest segment vor trebui să se mute pe o piață reglementată sau pe un sistem alternativ (ATS) ori, în caz contrar, să se delisteze. 


În această situație sunt 928 de companii, cu o capitalizare de 7,55 miliarde de lei (1,71 miliarde de euro). Pe piața reglementată operată de Bursa de Valori București sunt cotate acțiunile a 81 de companii, cu o capitalizare de 129,8 miliarde lei (29,4 miliarde euro). În termen de 120 zile de la intrarea în vigoare a acestei legi, adunările generale ale acționarilor societăților listate pe Rasdaq au obligația să ia o decizie. 


O altă noutate este faptul că, începând de luni, 6 octombrie 2014, decontarea tranzacțiilor pe piața de capital din România se face la două zile, în loc de trei zile, cât era anterior. Și în acest caz este vorba de alinierea la regulile piețelor din Europa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4219 secunde