Petromin se scufundă: jumătate din angajați, concediați

1440
Petromin se scufundă: jumătate din angajați, concediați - aaa07817d7cd2a7dce9e0ffac6286dbb.jpg
Agitație mare la sediul Petromin - ultima companie maritimă de stat, care se află, cel puțin teoretic, în plină reorganizare. O informare datată cu 2 mai, semnată de administratorul special al Petromin, Irina Grigorescu, a adus la cunoștința conducerii că, începând cu 3 mai, este valabilă noua organigramă a societății, puternic subțiată față de cea precedentă.
"Ca urmare a reorganizării societății am decis împreună cu administratorul judiciar o restrângere a activității personalului angajat al SC CNM Petromin SA, ca urmare a situației de insolvență a societății", se arată în informarea semnată de administratorul special.
În aceasta se mai precizează că, încă de ieri, angajații ale căror posturi au fost restructurate trebuie să fie anunțați, în scris, de faptul că au intrat în preaviz. Așadar, 25 de salariați ai Petromin ar urma să rămână fără locul de muncă, iar Departamentul Nave, desființat.
Rămân, mai exact, două posturi de conducere, 16 de administrație și 7 de muncitor. Acestora li se adaugă și trei posturi de cameristă, pe perioada sezonului estival, în cadrul Complexului Dunărea din Saturn, care se află printre bunurile societății.
Situația nu este însă chiar atât de simplă precum pare. Directorul Petromin, Florentin Chiforeanu, spune că nu are de gând să accepte această măsură, pe motiv că nu respectă nici legea, dar este în dezacord și cu planurile conducerii societății, care intenționează să încheie definitiv activitatea din domeniul maritim și să se îndrepte spre sectorul fluvial.
De altfel, conducerea Petromin spune că numirea actualului administrator special oricum este ilegală, deoarece s-ar fi făcut într-o adunare generală a acționarilor la care nu a fost convocată nici ea, dar nici ceilalți acționari minoritari. În plus, planul de organizare pe baza căruia s-ar fi putut face și o astfel de organigramă nu există.
Directorul Departamentului de Nave al Petromin, Andrei - Horia Bud, a declarat că deja a fost depusă o plângere penală împotriva noului administrator special pentru abuz în serviciu.
"Grigorescu Irina - Ionela a emis o informare către salariații Petromin cu emiterea unei noi organigrame, făcându-se apel la planul de reorganizare a societății noastre. Menționez că planul de reorganizare al CNM Petro-min nu a fost supus aprobării Comitetului Creditorilor și Adunării Generale a creditorilor așa cum cere expres legea 85/2006. Mai mult decât atât, Grigorescu Irina - Ionela se face vino-vată de abuz în serviciu deoarece, prin emiterea unei noi organigrame, se substituie ilegal Adunării Generale a Acționarilor, singura abilitată să modifice și să aprobe organigrama unei societăți comerciale, conform legii 31/1990", se arată în plângerea penală formulată de Andrei - Horia Bud.
Conducerea Petromin susține că această companie va ajunge să se ocupe doar cu turismul, ceea ce este inacceptabil, și asta deoarece în noua organigramă nu există nicio mențiune cu privire la un departament de operare nave. În schimb, se păstrează Complexul Turistic Dunărea Saturn, pe care aceasta intenționa să-l închidă, din cauza pierderilor mari. Doar anul trecut acestea s-au ridicat, potrivit conducerii Petromin, la două miliarde lei vechi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 August 2010
Stire din Social : Toamna se numără șomerii
Pagina a fost generata in 0.179 secunde