Petre Daea: Este timpul acțiunilor concrete în agricultură

327
Petre Daea: Este timpul acțiunilor concrete în agricultură - ordo-1586007165.jpg

Articole recomandate

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, susține într-o postare pe Facebook că este "timpul acțiunilor concrete" în agricultură, dar este nevoie și de o solidaritate comercială cu producătorii români, astfel încât produsele lor să ajungă "pe masa fiecăruia dintre noi".

"Fermierii sunt în câmp - însămânțează, în zootehnie - au grijă de animale zi și noapte -, plantează, recoltează legume, fac focul în sere și solarii. Dragostea de pământ și de animale este scutul lor de apărare. Așa au făcut din totdeauna, indiferent de vreme și de vremuri. (...) ei trebuie ajutați ca produsele lor să ajungă pe masa fiecăruia dintre noi", a scris, sâmbătă, Petre Daea. Acesta afirmă că lanțurile de magazine din întreaga rețea de comercializare trebuie să preia, prioritar, întreaga producție de la fermierii români. "Este timpul acțiunilor concrete: lanțurile de magazine, supermarketurile, întreaga rețea de comercializare să preia spre vânzare, prioritar, întreaga producție de la fermierii români. Este necesar a se manifesta o solidaritate comercială cu producătorii români", scrie Daea.

De asemenea, măsurile propuse pentru a-i ajuta pe producătorii români să își vândă vizează sunt legate de Legea 321 din 2009, privind comercializarea produselor alimentare, modificată și completată prin Legea 150/2016, în condițiile în care "este lucrată HG cu privire la normele de aplicare", după ce au fost unele aspecte de clarificat cu Comisia Europeană, "unele s-au clarificat, iar altele sunt de înțeles în această perioadă dificilă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5427 secunde