Persoanele fizice pot accesa, de astăzi, programul "Rabla pentru electrocasnice"

443
Persoanele fizice pot accesa, de astăzi, programul

Articole recomandate

Peste 60.000 de echipamente electrice și electronice de uz casnic folosite vor fi înlocuite cu altele noi, cu consum redus de energie, prin intermediul Programului "Rabla pentru electrocasnice", al cărui buget este de circa 20 de milioane de lei.

"Lansăm un alt mare program național. Programul «Rabla pentru electrocasnice», aflat la prima ediție, are caracter multianual și se aplică la nivel național. Nu vom putea să apelăm la acest program fără să dăm în schimb unul vechi. Scopul său este acela de a crește colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, precum și de a stimula achiziționarea de electrocasnice cu consum redus, eficiente energetic. Cheltuielile eligibile în cadrul programului sunt pentru achiziția de mașini de spălat rufe, frigidere sau combine frigorifice sau lăzi frigorifice și aparate de aer condiționat. Am ales aceste trei tipuri de echipamente pentru că sunt prezente în majoritatea caselor românilor, sunt indispensabile și sunt voluminoase. Avem disponibile pentru acest program aproximativ 60.000 de vouchere. Așadar, românii care doresc să își achiziționeze un frigider, o mașină de spălat sau un aer condiționat nou o pot face începând de miercuri, 19 decembrie, de la ora 12:00, pe site-ul www.afm.ro", a declarat, ieri, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Valoarea voucherelor acordate românilor care vor să-și schimbe aparatura electrocasnică pornește de la 200 de lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++, crește la 300 de lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++, aparate de aer condiționat cu eficiența energetică la răcire (A+++/A++) sau pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficiența energetică A++, și poate ajunge la 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficiența energetică A+++.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6192 secunde