Pauza s-a terminat! Începe vânătoarea de evazioniști!

1509
Pauza s-a terminat! Începe vânătoarea de evazioniști! - pauzasaterminatincepevanatoaread-1589550688.jpg

Articole de la același autor

Timp de două luni, cât a durat starea de urgență, evazioniștii au răsuflat ușurați. Inspectorii antifraudă nu i-au mai călcat, nu le-au mai căzut în spinare tocmai când doseau mărfurile intrate în gestiune fără acte de proveniență sau numărau banii neînregistrați în casele de marcat.

Misiunea inspectorilor antifraudă a fost cu totul alta, fără nicio legătură cu statutul lor profesional. Cât timp a durat starea de urgență, au verificat respectarea, de către agenții economici, a măsurilor prevăzute de ordonanțele militare. Mai exact, au mers pe teren să constate dacă restaurantele, hotelurile, cafenelele, sălile de jocuri de noroc și frizeriile au tras obloanele și au pus lacătul pe ușă. În plus, au urmărit evoluția prețurilor produselor sanitare și din coșul zilnic comercializate pe piață.

Pe timpul stării de urgență, nici Inspecția Fiscală nu și-a mai trimis armatele în control, pe teren, să ridice documente contabile, să cerceteze la fața locului, să confrunte realitatea din acte cu stocurile de mărfuri și banii din conturi.

Odată cu încetarea urgenței și cu reluarea treptată a activității de către firmele care au avut activitatea suspendată, Antifrauda și Inspecția Fiscală pornesc, din nou, la vânătoare. Abia așteaptă să ia urma taxelor și impozitelor datorate și neachitate, a mărfurilor vândute la negru, a banilor dosiți. Visteria țării e mai flămândă decât a fost vreodată. Astăzi, statul e nevoit să se împrumute pe rupte, pentru a-și acoperi propriile cheltuieli, pentru a plăti pensiile și salariile, pentru ai ajuta pe cei loviți de efectele pandemiei Covid.

La finalul primelor trei luni ale anului 2020, execuția bugetului general consolidat a înregistrat un deficit de 18,06 miliarde lei, respectiv 1,67% din PIB.

Vin vremuri negre și pentru datornicii Fiscului. La 30 de zile de la încetarea stării de urgență, vor fi reluate măsurile de executare silită prin poprire a persoanelor fizice. De asemenea, va fi reluat calculul dobânzilor și penalităților de întârziere a plății creanțelor bugetare, conform Codului de procedură fiscală.

Încetarea stării de urgență îi va permite Fiscului să reînceapă activitatea de valorificare a bunurilor confiscate. În ultimele două luni, ANAF a fost nevoită să suspende vânzarea prin licitație a terenurilor, locuințelor, flotelor de autovehicule și bunurilor intrate în proprietatea statului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5171 secunde