Pandemia relaxează cadrul concurențial din sectorul farmaceutic

217
Pandemia relaxează cadrul concurențial din sectorul farmaceutic - pandemia-1586865455.jpg

Articole de la același autor

Pe perioada pandemiei, Uniunea Europeană a relaxat legislația privind concurența în domeniul farmaceutic, iar România s-a aliniat la noile reglementări. Comisia Europeană a publicat Comunicarea privind un cadru temporar care permite realizarea unor acorduri și schimburi de informații între companiile din domeniul farmaceutic pentru a nu exista discontinuități în aprovizionarea cu medicamente esențiale în tratarea pacienților cu Covid-19.

În actuala situație de criză generată de pandemia de coronavirus, companiile pot fi nevoite să se coordoneze în ceea ce privește producția, gestionarea stocurilor și, eventual, distribuția de medicamente, astfel încât nu toate să se concentreze pe unul sau mai multe medicamente, neglijându-se astfel alte medicamente care ar rămâne sub nivelul optim de producție. O astfel de coordonare ar fi contrară normelor de concurență în condiții normale, însă, în contextul pandemiei, poate aduce beneficii importante cetățenilor. De asemenea, companiile care vor să producă materiale medicale pot apela la schemele de ajutor de stat.

Consiliul Concurenței reamintește că, în aceste circumstanțe excepționale, este foarte important ca interesele consumatorilor să fie protejate și, ca urmare, va continua să monitorizeze îndeaproape evoluțiile pieței pentru a identifica companiile care profită de

această situație pentru a se angaja în practici abuzive (cum ar fi practicarea de prețuri excesive) sau de tip cartel. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0348 secunde