Ovidiu Cupșa a participat la Forumul Zilei Maritime Mondiale

205
Ovidiu Cupșa  a participat  la Forumul Zilei Maritime Mondiale - ovidiucupsaaparticipat-1526573593.jpg

Articole de la același autor

Pe data 15 mai 2018, cu prilejul celebrării a 70 de ani de existență a Organizației Maritime Internaționale, la Londra s-a desfășurat Forumul Zilei Maritime Mondiale. Mai exact, organizația celebrează două aniversări majore: 70 de ani de când Convenția IMO a fost adoptată și 60 de ani de la intrarea acesteia în vigoare.

Ovidiu Sorin Cupșa, directorul general al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV, a fost prezent le eveniment în calitate de ambasador maritim IMO, se arată într-un comunicat de presă.

"Înființarea IMO și aderarea celor 174 de state, inclusiv România, la convenția IMO, a avut ca efect o evoluție semnificativă a industriei maritime în ultimii 70 de ani. A avut loc un proces de globalizare a standardelor de pregătire profesională, a normelor de siguranță, de protecție a mediului marin și un proces de ameliorare continuă a condițiilor de viață la bordul navelor. În cadrul discuției bilaterale cu secretarul general IMO, domnul Kitack Lim, am abordat problematica identificării unor soluții pentru reducerea pe viitor a birocrației la bordul navelor. Acest lucru ar permite ofițerilor să se concentreze asupra operării navelor și ar diminua riscurile de apariție a fenomenului de oboseală cronică. Siguranța echipajului și a navei este principalul deziderat al industriei navale", a declarat Ovidiu Cupșa.

IMO este organismul ONU de reglementare a transportului maritim la nivel global. Organizația a fost înființată în 1948 și include 171 de state membre și 3 state cu statut de membru asociat. România este stat membru al IMO din 20 martie 1965. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0706 secunde