ONG-urile și-au spus "durerile" la Ministerul Fondurilor Europene

160
ONG-urile și-au spus

Articole de la același autor

Reprezentanții ONG-urilor din domenii precum incluziunea socială, energia verde, sprijinirea antreprenoriatului s-au întâlnit cu experți din Ministerul Fondurilor Europene. În cadrul reuniunii, la care a participat și ministrul Marcel Boloș, au fost abordate problemele cu care se confruntă ONG-urile, nevoile de finanțare și modalități de utilizare a banilor europeni.


Oficialii ministerului au prezentat stadiul negocierilor pentru exercițiul financiar 2021 - 2027, arhitectura instituțională și alocările bugetare propuse pentru următorii șapte ani.


Având în vedere propunerea bugetară generoasă alocată cercetării, ONG-urile au solicitat reluarea proiectelor strategice pentru creșterea competitivității și sprijinirea activității clusterelor, cu obligativitatea organizării unor discuții între multinaționale, universități și centre de cercetare și a altor entități relevante în domeniu.


În exercițiul financiar multianual 2021 - 2027, investițiile cu finanțare comunitară vor fi realizate în cadrul a cinci obiective, și anume:
- O Europă mai inteligentă – 6 miliarde de euro;
- O Europă mai verde – 7 miliarde de euro;
- O Europă mai conectată – 4 miliarde de euro;
- O Europă mai socială – 10 miliarde de euro;
- O Europă mai aproape de cetățenii săi – 0,6 miliarde de euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3724 secunde