O nouă emisiune de titluri de stat pentru populație FIDELIS

207
O nouă emisiune de titluri de stat pentru populație FIDELIS - fidelis-1504098785.jpg

Articole recomandate

Ministerul Finanțelor Publice va lansa, luna viitoare, o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație în cadrul programului FIDELIS, iar din octombrie va veni cu un nou instrument, și anume certificate de trezorerie, au declarat, ieri, într-o întâlnire cu presa, reprezentanții MFP.

"Momentan, nu putem da detalii despre dobânzi. Acestea vor fi anunțate ulterior, când vor fi publicate proiectele", au precizat aceștia.

Titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor Publice în cadrul programului "FIDELIS Centenar" au intrat la tranzacționare anul trecut, pe 5 august.

"MFP a atras 735 milioane de lei prin emisiunea de titluri de stat, de șapte ori mai mult față de oferta de 100 milioane de lei anunțată inițial. În cele trei săptămâni de ofertă, 20.185 de persoane fizice au cumpărat titluri de stat, de 16 ori mai multe față de anul trecut", informa la acel moment Bursa de Valori București.

Prețul unui titlu de stat este stabilit prin sistemul BVB, în baza cererii și ofertei, fiind dependent de condițiile pieței. Prețul este exprimat ca procent din valoarea nominală și poate fi mai mare sau mai mic decât valoarea inițială de 100%, echivalentul valorii nominale de 100 lei.

În data de 4 august 2017, MFP a plătit investitorilor prima dobândă anuală pentru titlurile de stat FIDELIS, ediția Centenar, în valoare de 2,15 lei pe obligațiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.405 secunde