O investiție de 2,87 miliarde de euro cum n-a mai văzut Europa

de Ion TIȚA-CĂLIN Miercuri, 03 Iunie 2020 233
Camera de Comerț și Industrie a României și compania IULIUS propun un proiect amplu de dezvoltare pentru țară, reprezentativ la nivel internațional, se arată într-un comunicat de presă. Proiectul constă în transformarea Centrului Expozițional Romexpo într-un catalizator economic cu beneficii majore pentru comunitate.

Romexpo va fi integrat în circuitul internațional și va deveni cel mai mare business district. Vor fi construite un retail și lifestyle center, facilități pentru antreprenori locali, muzee și o sală multifuncțională pentru evenimente, un nou parc, conexiuni urbane verzi și 12.000 locuri de parcare.

Investițiile vor asigura peste 30.000 de noi locuri de muncă, iar Romexpo va deveni singurul centru expozițional din Europa care va fi complet integrat într-un proiect cu funcțiuni mixte, contribuind la potențialul de evoluție sustenabilă și durabilă a Capitalei.

„Demersurile noastre constante sunt îndreptate spre consolidarea și extinderea activității Romexpo, care stau la baza acestui amplu demers investițional. Dorim includerea Romexpo în circuitul internațional și avem convingerea că funcțiunile conexe vor avea capacitatea nu doar de a ne impune pe harta atracțiilor europene din domeniu, ci de a revitaliza social, cultural și economic Bucureștiul.

Un proiect de o asemenea importanță necesită cooperarea și implicarea mediului public și privat, dar și susținerea autorităților și comunității”, a spus Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

Investiția este estimată la o valoare totală de peste 2,87 miliarde de euro și va fi realizată etapizat. Taguri

Alte ştiri din sectiunea Economie

ieri, ora 18:20

Ultima oră

Titlurile zilei