Numărul atacurilor piraterești din Golful Guineei crește exploziv

294
Numărul atacurilor piraterești  din Golful Guineei crește exploziv - numaruzatacurilorpirateresti-1520518463.jpg

Articole de la același autor

Golful Guineei este punctul cel mai fierbinte de pe harta pirateriei pe mare. În urmă cu câteva zile, bărbații înarmați, aflați în două ambarcațiuni rapide, au abordat un tanc de petrol și produse chimice, într-o zonă situată la aproximativ 25 de mile de coasta Nigeriei. Pirații au reușit să urce la bord, în timp ce echipajul s-a baricadat în castelul navei. Briganzii au tras focuri de armă și au deteriorat echipamentele de comunicații, dar au fugit înainte ca navele marinei militare nigeriene să sosească. Dacă în anul 2017 au fost raportate 36 de atacuri piraterești în Golful Guineei, în primele opt săptămâni ale anului 2018, Biroul Maritim Internațional a raportat 17 astfel de incidente.

Evoluția explozivă a fenomenului pirateriei din Golful Guineei demonstrează că autoritățile statelor din zonă nu sunt capabile să îl țină sub control. Dimpotrivă, unii dintre cei ce dețin puterea în zona de coastă a golfului sunt mână în mână cu pirații. Faptul că bandiții dețin ambarcațiuni de mare viteză, că pleacă din porturi când vor, înarmați până în dinți, că revin de pe mare cu ostateci și prăzi, nu se poate întâmpla fără complicitatea autorităților statale.

Dacă ar dori, cu adevărat, să pună capăt fenomenului pirateriei, autoritățile ar putea recurge la o măsură foarte simplă: rechiziționarea tuturor ambarcațiunilor rapide sau cel puțin a motoarelor acestora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 13 Martie 2016
Stire din Actual : NAVIGATORI RĂPIȚI DE PIRAȚI
Vineri, 12 Februarie 2016
Stire din Actual : DOUĂ NAVE AU FOST ATACATE DE PIRAȚI
Pagina a fost generata in 0.7885 secunde