Numărul accidentelor navale a crescut la 2.712 în 2017

313
Numărul accidentelor navale a crescut la 2.712 în 2017 - numarulnavelorscufundate-1532526166.jpg

Articole de la același autor

Circa 90% din comerțul internațional se efectuează pe mare. Transportul maritim mondial deține un parc de circa 50.000 de nave comerciale.


În 2017, au fost raportate 2.712 accidente navale, în creștere cu 3% față de anul anterior, arată raportul "Safety and Shipping Review 2018", al Allianz Global Corporate and Specialty’s. 42% dintre acestea au fost determinate de cauze tehnice: defectarea motoarelor. 94 dintre accidente s-au soldat cu pierderea totală a navelor, în scădere cu 4% față de anul precedent. Dintre acestea 53 au fost cargouri. Vremea proastă a contribuit la pierderea a mai mult de 20 de nave de peste 100 de tone registru brut.


Numărul incidentelor din zona Chinei de Sud, Indochinei, Indoneziei și Filipinelor a crescut cu 25% în ultimul an, această regiune ocupând primul loc în topul mondial al incidentelor maritime petrecute în ultimul deceniu. Anul trecut, aproape o treime din pierderile de nave la nivel global au avut loc în această regiune, în principal în apele vietnameze. Taifunurile Hato și Damrey au cauzat mai mult de șase scufundări de nave.


Regiunea de Est a Mării Mediterane și Marea Neagră ocupă locul doi în topul pierderilor de nave, pe locul trei fiind zona de coastă a Marii Britanii. 


Nu doar natura este cauza pierderii navelor, ci și tensiunile provocate de om în jurul marilor rute maritime din Asia. Prin Marea Chinei de Sud se derulează o treime din comerțul maritim global, ceea ce contribuie la creșterea riscurilor privind siguranța navigației. Zona este, de asemenea, centrul conflictelor teritoriale dintre mai multe țări din regiune, fapt ce a dus la o creștere a prezenței militare în Marea Chinei de Sud, Statele Unite și China efectuând numeroase exerciții navale. Anul trecut au avut loc două coliziuni majore între navele militare americane și vasele comerciale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7921 secunde