Nu s-a încheiat un acord privind sosirea în Italia a unor lucrători români

309
Nu s-a încheiat un acord privind sosirea în Italia a unor lucrători români - ddd-1586452202.jpg

Articole recomandate

Discuțiile dintre Ambasada României în Italia și asociațiile de producători agricoli din această țară au avut ca scop sprijinirea lucrătorilor români din Italia, având în vedere prezența în Peninsulă a unor cetățeni români care au fost afectați de restrângerea activității economice, în contextul COVID-19. În cadrul acestor discuții, nu au fost avansate propuneri de cifre și nu a fost încheiat vreun acord privind sosirea, în Italia, a unor lucrători români, ambasada neavând o astfel de atribuție, precizează reprezentanța diplomatică a României la Roma, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

''România reiterează disponibilitatea de colaborare cu Italia pentru a identifica o soluție, pe fondul complexității fără precedent din statele noastre. Orice soluție trebuie sa se încadreze în regulile prevăzute de ordonanțele adoptate de Guvernul României pentru gestionarea efectelor epidemiei de COVID-19'', afirmă Ambasada în reacție la unele informații publicate în presă referitoare la lucrătorii sezonieri români în sectorul agricol.

Ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, a avut, la 6 aprilie, o întâlnire de lucru cu ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere, Teresa Bellanova. În cadrul discuției, ambasadorul a sugerat autorităților italiene să aibă în vedere și forța de muncă română deja prezentă în Italia, ținând cont de posibilitatea de a redirecționa cetățenii români care au rămas fără o sursă de venit, în contextul COVID-19, către oportunitățile de muncă în domeniul agricol.

În postarea de joi se subliniază că problematica lucrătorilor români din Italia este în permanență în atenția Ambasadei României în Italia, prioritară fiind asigurarea respectării drepturilor și a protejării statutului acestora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5834 secunde