NOUL TIMBRU DE MEDIU VA INTRA ÎN VIGOARE ÎN CURÂND. Toate mașinile înmatriculate în România vor plăti taxa

18927
1
NOUL TIMBRU DE MEDIU VA INTRA ÎN VIGOARE ÎN CURÂND. Toate mașinile înmatriculate în România vor plăti taxa - timbruldemediu-1489563773.jpg

Articole recomandate

Ministerul Mediului își propune ca în locul "timbrului de mediu" să introducă "eco-vignete", diferențiate în funcție de norma de poluare a motorului, iar folosirea acestora ar urma să fie decisă prin Ordonanță de Urgență, potrivit MEDIAFAX.


Conform proiectului ce urmează să fie propus de Ministerul Mediului, toate autoturismele înmatriculate în România ar urma să aibă lipit pe parbriz un abțibild colorat, în funcție de norma de poluare a motorului.


Noile reglementări ar urma să fie adoptate de Guvern, la finalul lunii martie, prin Ordonanță de Urgență.


Dacă va fi adoptat în forma propusă, toate service-urile unde se face Inspecția Tehnică Periodică (ITP) ar urma să fie obligate să lipească pe parbrizul mașinii căreia i se face ITP-ul un sticker (abțibild) conform normei de poluare trecută în talonul autovehiculului. Ceea ce înseamnă că ar urma să fie cel puțin șapte tipuri de abțibilduri, fiecare având o culoare distinctă, pentru motorizările Non-euro, Euro 1, Euro 2, Euro 3, Euro 4, Euro 5 și Eco/Hibrid, pentru mașinile electrice și hibrid.


Conducătorii auto ar urma să achite contravaloarea abțibildului, aproximativ 3 lei și manopera, probabil în jur de 1-2 lei, tarif pe care îl stabilește fiecare stație ITP, estimează reprezentanții Ministerului Mediului.






Comentează știrea

Ctean
16 martie 2017
Golani

Dati banii inapoi la oameni ,toti odata nu cu taraita ca noi nu vi i am dat in rate si dupa aia puneti alte taxe nenorocitilor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.351 secunde