Nouă sesiune de primire a cererilor de ajutor pentru sectorul porcine

335
Ministerul Agriculturii și Dez-voltării Rurale (MADR) intenționează să lanseze o nouă sesiune de primire a cererilor de ajutor pentru măsura 215 "Plăți privind bunăstarea animalelor" - pentru sectorul porcine. Sesiunea urmează să se desfășoare în pe-rioada 17 decembrie 2012 - 16 ianuarie 2013.


Conform Programului Național de Dezvoltare Rurală, beneficiare ale plăților acordate în cadrul măsurii 215 - sectorul porcine sunt exploatațiile comerciale din sectorul de creștere a porcinelor autorizate sanitar veterinar și exploatațiile comerciale de tip A specifice sectorului de creștere a porcinelor care își asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor.

Există șase pachete disponibile în cadrul acestei submăsuri: Pachetul 1 - Creșterea cu cel puțin 10% a spațiului alocat disponibil fiecărui animal; Pachetul 2 - Asigurarea a minimum 11 ore/zi lumină artificială cu o valoare a iluminării de 50 lux; Pachetul 3 - Îmbunătățirea condițiilor de bună-stare a suinelor pe durata transportului; Pachetul 4 - Corectarea nivelului nitriților și nitraților din apă; Pachetul 5 - Reducerea noxelor cu 30 % față de nivelul minim obligatoriu prin menținerea în limite optime a parametrilor de microclimat; Pachetul 6 - Îm-bunătățirea condițiilor zonei de odihnă.

Potrivit reprezentanților MADR, beneficiarii acestei submăsuri pot încheia angajamente voluntare multianuale pe o perioadă de 5 ani, pentru unul sau o combinație între cele șase pachete disponibile. Sprijinul se va acorda doar pentru acele angajamente care depășesc cerințele minime, care prezintă nivelul de referință neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea plăților compen-satorii, au precizat reprezentanții MADR. Plata se efectuează anual, compensând pierderile de venituri și cheltuieli suplimentare induse de aplicarea acțiunilor prevăzute de angajamente.

În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii vor trebui să respecte standardele de eco-condiționalitate aplicabile terenurilor agricole aparținând fermei și activităților agricole desfășurate la nivelul fermei. În cadrul acestei măsuri este exclus sprijinul pentru investiții. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.192 secunde