Noi reguli pentru detașarea lucrătorilor în UE

131

Articole de la același autor

Negocierile cu guvernele UE privind revizuirea regulilor aplicabile lucrătorilor detașați pot începe după aprobarea venită din partea plenului Parlamentului European. Deputații nu au obiectat față de decizia Comisiei EMPL de a începe negocierile cu Consiliul Europei, ceea ce înseamnă că acestea pot începe imediat, întrucât poziția acestuia a fost adoptată luni, 23 octombrie 2017.

Reforma privind regulile aplicabile lucrătorilor detașați are ca obiective o mai bună protejare a acestora și o competiție corectă pentru companii. Modificările principale la directiva din 1996 se referă la remunerarea muncitorilor detașați, durata detașării, acordurile colective și lucrătorii temporari.

În 2015, erau 2,05 milioane de lucrători detașați dintr-un stat UE în altul. Polonia, Germania și Franța sunt cele mai mari țări de unde pleacă muncitori detașați, iar Germania, Franța și Belgia sunt cele care primesc cei mai mulți. Detașarea este mai frecventă în sectoare-cheie, cum ar fi construcțiile, manufacturile, educația, sănătatea, serviciile sociale și serviciile pentru afaceri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7886 secunde