BCR:

"Nicio instanță nu poate elimina dintr-un contract de credit referirile cu privire la dobândă"

144

Articole recomandate

Banca Comercială Română (BCR) consideră că "nicio instanță nu poate elimina dintr-un contract de credit referirile cu privire la dobândă", însă banca se va "plia" pe decizia ICCJ și va avea discuții cu clienții care au câștigat procesul privind dobânda variabilă, afirmă un director regional din BCR.


BCR, care a pierdut definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul intentat de 200 de clienți care au contestat dobânda variabilă stabilită unilateral de bancă, consideră că nicio instanță de judecată nu poate elimina dintr-un contract de credit prevederile referitoare la dobândă.


"Nu aș vrea să comentez foarte mult decizia Curții, însă practic poziția băncii este că nicio instanță de pe lumea asta nu poate elimina dintr-un contract de credit referirile cu privire la dobândă", a afirmat, vineri, într-o conferință de presă, Nicolae Cîrciumărescu, director regional în cadrul BCR. Cîrciumărescu a explicat că BCR așteaptă ca ICCJ să formuleze hotărârea, iar în baza prevederilor exacte ale acesteia banca se va "plia" pe decizia judecătorilor Curții Supreme.


El a precizat că BCR va intra în discuții, cel mai probabil, cu fiecare dintre clienții care au intentat și au câștigat acel proces.


"Pentru acei 200 de clienți care au intentat proces băncii (..) practic așteptăm, ca bancă, formularea exactă a deciziei instanței, pentru că informațiile apărute în presă nu au avut ca temei redactarea hotărârii de către Înalta Curte. Vom vedea practic, plecând de la modalitatea în care instanța va hotărî ce e de făcut, evident că ne vom plia imediat pe ceea ce a stabilit instanța. (…) Probabil, așa cum s-a întâmplat și în cazuri anterioare, probabil că Înalta Curte va determina banca să intre în negocieri cu clienții tocmai pentru a stabili practic dobânda aplicabilă creditelor pe indicatori transparenți, obiectivi. Practic, credem că cu acei clienți, la momentul respectiv, în momentul în care vom avea poziția finală a Înaltei Curți, vom intra în discuții particulare", a spus Nicolae Cîrciumărescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4852 secunde