Navele de pe Dunăre sunt prizoniere în porturi

222
Navele de pe Dunăre  sunt prizoniere în porturi - naveledepedunare-1484145361.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile române nu luaseră până ieri, la ora 12:30, o decizie privind suspendarea navigației pe Dunăre. Cu sau fără interdicție, convoaiele de nave n-au avut curaj să iasă din porturi, de teamă să nu rămână blocate în podurile de gheață. Bazinul portului Cernavodă era supraaglomerat cu navele aflate în așteptare, care veniseră pe Canalul - Dunăre Marea Neagră, după deschiderea portului Constanța în data de 10 ianuarie 2017.

În schimb, navigația pe Dunăre a fost suspendată pe partea aflată sub juris-dicția Bulgariei, au anunțat autoritățile din această țară. Măsura a intrat în vigoare de pe data de 10 ianuarie 2017, începând cu ora 12. Sloiurile de gheață în derivă acoperă circa 60% din apele fluviului, pe partea bulgărească. Navele sunt obligate să rămână în porturi. În prezent, numeroase convoaie sunt acostate în porturile Lom și Vidin.

La rândul ei, Ungaria a interzis navigația de pe Dunăre, deoarece fluviul este acoperit de gheță, iar sloiurile aflate în deplasare reprezintă un risc pentru nave. Interdicția a început din data de 10 ianuarie 2017, de la ora 15.

Este închis pentru navigație și sectorul sârbesc al Dunării, care e acoperit în proporție de 100% de sloiuri de gheață în mișcare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4397 secunde