Mozaic economic

133
Mozaic economic - mozaiceconomic-1509554205.jpg

Articole de la același autor

În luna septembrie 2017, rata șomajului a fost de 5,0%, cu 0,1 puncte procentuale mai mică față de cea înregistrată în luna precedentă (5,1%). Rata șomajului la bărbați a fost cu 2,3% mai mare decât la femei.


★ ★ ★


Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna septembrie a anului 2017, a fost de 462 mii persoane, în scădere atât față de luna precedentă (465 mii persoane), cât și față de aceeași lună a anului anterior (510 mii persoane).


★ ★ ★


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anuțat că, în anul 2018, va exista o reducere a cheltuielilor materiale de cel puțin 10% în sistemul public. Măsura nu va fi dublată de diminuarea personalului bugetar, ci de continuarea înghețării angajărilor. 


★ ★ ★


Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat definitiv încălcarea legii concurenței de către Panasonic Marketing Europe GmbH Wiesbaden Germania prin participarea la o înțelegere anticoncurențială în cadrul campaniilor de tip buy-back, alături de alte companii active pe piața comercializării de echipamente electrice și electronice (EEE). De asemenea, instanța a menținut amenda aplicată companiei de 209.597 lei.


★ ★ ★


Eugen Teodorovici, membru al Comisiei de Buget Finanțe din Senatul României, a declarat că, atunci când se va întoarce în administrația publică, va desființa tot ce înseamnă statutul funcționarului public și îl va înlocui
cu personal contractual.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Octombrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.1328 secunde